ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz Védelmi Minisztérium: Az USA biológiai fegyvereket fejleszt Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz védelmi minisztérium birtokába jutott adatok ismételten azt bizonyítják, hogy az Egyesült Államok biológiai fegyvereket fejleszt Ukrajna területén – közölte pénteken Igor Kirillov altábornagy, az orosz fegyveres erők sugár-, vegyi és biológiai védelmi csoportjának vezetője.

Az amerikai védelmi minisztérium jelentős kísérleteket folytat, illetékességi területén kívül, de a geopolitikai ellenfeleinek határai közelében található biolaborokban ezekkel a fertőző anyagokkal. Ismételten megerősítést nyert tehát, hogy az USA a biológiai fegyverek összetevőit a nemzeti joghatóságon kívül, többek között Ukrajna területén is fejleszti”

– mondta Kirillov újságíróknak.

Hozzátette, hogy az orosz védelmi minisztérium szakemberei lefoglalták az Askaniya-Nova Biosphere Reserve laboratóriumának dokumentumait, amelyek megerősítik, hogy a Harkovi Kísérleti és Klinikai Állatorvosi Intézet a Pentagon katonai biológiai projektjein dolgozott.

„Az intézet egyik állatorvosi laboratóriumában lefoglalt dokumentumok megerősítik a harkovi intézet részvételét az amerikai Yu-Pi-8, Pi-444 projektek keretében végzett munkában és a Flu-Fly-Way projekt végrehajtásának előkészítésében”

– mondta Kirillov.

A projektek célja, hogy felmérjék azokat a feltételeket, amelyek mellett a gazdaságilag jelentős fertőzések kórokozóinak terjedése ellenőrizhetetlenné válhat, gazdasági károkat okozhat és élelmiszerbiztonsági kockázatot jelenthet – mondta a tisztviselő.

Kirillov hozzátette, hogy a madárinfluenza növekvő előfordulása Oroszországban aggodalomra ad okot az Ukrajnában 2021-ben biológiai kísérletek miatt bekövetkezett tömeges madárpusztulás tükrében.

A minisztérium már felhívta a figyelmet arra a dokumentált tényre, hogy 2021-ben az Asszkaja-Nova természetvédelmi területén tömeges madárpusztulás történt, amelyet a szakértők szerint fertőzés okozott – mondta a tisztviselő. A madarak egyidejű pusztulását a folyamatban lévő kísérletek és a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása okozta – tette hozzá.

„Ennek fényében különösen aggaszt bennünket a madárinfluenza előfordulásának növekedése Oroszországban és az európai országokban, ahol a Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal szerint a betegség éves jelleget öltött, és 2021 óta az ebből eredő veszteségek meghaladják a 3 milliárd eurót”

– mondta Kirillov újságíróknak.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: