KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz Védelmi Minisztérium: Az USA biológiai fegyvereket fejleszt Ukrajnában

Az orosz védelmi minisztérium birtokába jutott adatok ismételten azt bizonyítják, hogy az Egyesült Államok biológiai fegyvereket fejleszt Ukrajna területén – közölte pénteken Igor Kirillov altábornagy, az orosz fegyveres erők sugár-, vegyi és biológiai védelmi csoportjának vezetője.

Az amerikai védelmi minisztérium jelentős kísérleteket folytat, illetékességi területén kívül, de a geopolitikai ellenfeleinek határai közelében található biolaborokban ezekkel a fertőző anyagokkal. Ismételten megerősítést nyert tehát, hogy az USA a biológiai fegyverek összetevőit a nemzeti joghatóságon kívül, többek között Ukrajna területén is fejleszti”

– mondta Kirillov újságíróknak.

Hozzátette, hogy az orosz védelmi minisztérium szakemberei lefoglalták az Askaniya-Nova Biosphere Reserve laboratóriumának dokumentumait, amelyek megerősítik, hogy a Harkovi Kísérleti és Klinikai Állatorvosi Intézet a Pentagon katonai biológiai projektjein dolgozott.

„Az intézet egyik állatorvosi laboratóriumában lefoglalt dokumentumok megerősítik a harkovi intézet részvételét az amerikai Yu-Pi-8, Pi-444 projektek keretében végzett munkában és a Flu-Fly-Way projekt végrehajtásának előkészítésében”

– mondta Kirillov.

A projektek célja, hogy felmérjék azokat a feltételeket, amelyek mellett a gazdaságilag jelentős fertőzések kórokozóinak terjedése ellenőrizhetetlenné válhat, gazdasági károkat okozhat és élelmiszerbiztonsági kockázatot jelenthet – mondta a tisztviselő.

Kirillov hozzátette, hogy a madárinfluenza növekvő előfordulása Oroszországban aggodalomra ad okot az Ukrajnában 2021-ben biológiai kísérletek miatt bekövetkezett tömeges madárpusztulás tükrében.

A minisztérium már felhívta a figyelmet arra a dokumentált tényre, hogy 2021-ben az Asszkaja-Nova természetvédelmi területén tömeges madárpusztulás történt, amelyet a szakértők szerint fertőzés okozott – mondta a tisztviselő. A madarak egyidejű pusztulását a folyamatban lévő kísérletek és a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása okozta – tette hozzá.

„Ennek fényében különösen aggaszt bennünket a madárinfluenza előfordulásának növekedése Oroszországban és az európai országokban, ahol a Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal szerint a betegség éves jelleget öltött, és 2021 óta az ebből eredő veszteségek meghaladják a 3 milliárd eurót”

– mondta Kirillov újságíróknak.

Ez is érdekelheti:  Az Európai Néppárt vezetője szerint így kell harcolni Magyarország ellen

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük