KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán jelentések szerint megindultak a Wagner-harcosok Oroszországba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Wagner-harcosok konvojai elhagyják Belaruszt és Oroszország felé tartanak, vezérük, Jevgenyij Prigozsin halálának hírét követően – számolt be róla az Ukrán Fegyveres Erők alá tartozó ukrán Nemzeti Ellenállási Központ.

Belarusz források szintén arról adtak jelentést, hogy az orosz zsoldoscsoport tagjai felszámoltak egyes táborokat, és konvojokat alakítottak, hogy elhagyják az országot.

Az ukrajnai híradások szerint a belarusz kormány nem engedélyezte a zsoldoscsoport kivonulását, és különleges erők állítólag megpróbálják feltartóztatni a konvojokat, amelyek az orosz határ felé igyekeznek.

A Wagner-csoport katonái azt követően települtek Belaruszba, hogy június 23-án Moszkva ellen indultak, ám a vezérük és a belarusz elnök közti megállapodás értelmében nem hajtottak végre puccsot, hanem visszafordultak, mielőtt elérték volna a fővárost. Több ezer Wagner-harcos telepedett le a Minszktől mintegy száz kilométerre délkeletre fekvő Oszipovicsi táborában is, hogy a belarusz haderő kiképzésében vegyenek részt.

A Belaruszban tartózkodó Wagner-harcosokról videó is készült, amelyen azzal fenyegetnek, hogy bosszút állnak a Wagner vezetőjéért.

Mit lehet eddig tudni Prigozsin magángépének lezuhanásáról? Összefoglaló

Ahogyan lapunk is megírta, szerdán megtalálták és állítólag azonosították Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér, és a zsoldoshadsereg létrehozásában aktívan résztvevő, Putyin jobbkezeként számontartott Dmitrij Utkin holttestét. Sajtóinformációk szerint a zsoldosvezér magángépét az orosz légvédelem lőhette le, a fedélzeten utazó további kilenc személlyel együtt pedig Prigozsin is életét vesztette.

MN

Kiemelt képen: a Wagner-csoport katonái (Fotó: Roman Romokhov/AFP)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: