Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajnában egyre valószínűbb az orosz haderő átfogóbb szerepvállalása

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egyre valószínűbb az orosz haderő átfogóbb ukrajnai szerepvállalása amiatt, hogy Kijev nem hajlandó eleget tenni Moszkva ultimátumszerű követelésének Ukrajna nácitlanításáról és demilitarizálásáról, és elutasító magatartása élvezi Washington támogatását – jellemezte a kialakult állapotot a Magyar Békekör tudósítója szerdán.

A Fehér Ház kedden tudatta, hogy a békés rendezést az Oroszországhoz csatolt területek visszaadásával tartja lehetségesnek, Kijev pedig egyidejűleg csapást mért az orosz légierő belbeki (Krím) támaszpontjára. A műveletet három nappal azután hajtotta végre, miután HIMARS rakétákkal szétlőtte az orosz katonák makajevkai szálláshelyét, kioltva 89 katona életét. Kijev jelezte, hogy a következő négy-öt hónapban 70 ezer orosz katonát készül harcképtelenné tenni.

A makajevkai táborra mért ukrán csapás az eddigi legsúlyosabb emberveszteséget okozta az orosz haderőnek. A pusztítást felelőtlenség idézte elő: a katonák mobiltelefont használtak a tiltás ellenére, ezzel lehetővé tették, hogy a támaszpontot bemérjék.

Mark Rutte holland miniszterelnök Zelenszkijjel folytatott keddi telefonbeszélgetésén biztosította az ukrán elnököt, Hollandia mindent megtesz azért, hogy Ukrajna ne csak megvédje magát, hanem meg is nyerje a háborút.

Washington, Kijev, Moszkva, 2023. január 4. szerda (MB)

Magyar Békekör

Kiemelt kép: © RIA Novosti / Viktor Antonyuk
Az RF fegyveres erők katonai felszereléseinek oszlopa egy kupjanszki utcában. Archív fotó

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: