TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szégyenletes volt a német védelmi miniszter újévi beszéde

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Heves bírálatok érték Christine Lambrechtet, Németország védelmi miniszterét, miután az Instagramon újévi beszédében azt hangoztatta, mialatt a háttérben éppen a berlini tűzijáték zajlott, hogy „Európa közepén háború dúl” .

Lambrecht ezzel bizonyára az ukrajnai háborúra gondolt, bár sem Ukrajnát, sem Oroszországot nem nevesítette. Ugyanakkor kiemelte, hogy 2022-ben sok „nagyszerű és érdekes emberrel” találkozott és számos benyomást szerzett a folyamatban lévő konfliktussal kapcsolatban. Majd hozzátette: „Szeretnék szívből jövő köszönetet mondani ezért” .

A Bundestag védelmi bizottságának egyik tagja, Serap Guler erős kritikát fogalmazott meg a miniszter beszédével kapcsolatban, amit kifejezetten  szégyenletesnek nevezett, ami csak tovább növeli azokat a súlyos hibákat, amelyeket már korábban is elkövettek.

„Minden perccel, amivel a kancellár [Olaf Scholz] tovább ragaszkodik ehhez a miniszterhez, csak tovább rontja hazánk hírnevét”

írta az ellenzéki politikus.

Nemcsak magáról a miniszterről alkotott képről van szó, hanem Németországról Európában és világszerte – figyelmeztetett Güler, és azon töprengett, hogy „ki vesz minket már komolyan?”

Lambrecht szavaira egy másik CDU-képviselő, Roderich Kiesewetter is reagált, aki „nem helyénvalónak” nevezte Lambrecht üzenetét a Tagesspiegel napilapnak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy  Lambrecht beszéde „erősíti a… Németország iránti bizalmatlanságot, amely sajnos egyre inkább elhatalmasodik Európában és nemzetközi szinten is”.

A CDU egykori vezetője, Armin Laschet a német kormányt is kikezdte Lambrecht üzenete miatt. – Elvesztették az eszüket Berlinben? – írta Twitter-bejegyzésében, azon tűnődve, hogy Scholz „tényleg nem törődik Németország imázsával sem Európában, sem a világban”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ukrán sorozási abszurd: munkájukat végző mentősöket akartak elhurcolni a frontra (videó)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük