KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy újabb állam kész visszavonni Koszovó elismerését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tízre nőtt azoknak a nemzeteknek a száma, amelyek jelezték, hogy készek visszavonni Koszovó elismerését – mondta Ivica Dacic szerb külügyminiszter kedden. Belgrád fokozza az elismerésének megvonásáról szóló kampányát, válaszul arra, mivel Koszovó megsérti a Szerbiával kötött megállapodásokat – mondta Dačić a szerb Vecernje Novosti sajtóorgánumnak.

A miniszter nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni az így döntött országok nevét, amit azzal magyarázott, hogy ezeket a nemzeteket meg kell védeni a Koszovót jelentősen támogató államok által gyakorolt ​​nyomástól.

„Tiszteletben tartjuk álláspontjukat, és nem akarjuk Pristina nyomásának kitenni őket, különösen szövetségeseik részéről”

mondta Dacic, hozzátéve, hogy „óvatosnak kell lennünk”.

A Vecernje Novosti szerint a listán afrikai, karibi és ázsiai-csendes-óceáni nemzetek szerepelnek. Egyesek „befolyásos” regionális szereplők, amelyek képesek „dominóeffektust” kiváltani , amikor Koszovó elismeréséről van szó – állította a sajtó.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Az Európai Bíróság döntése kísérlet a magyar nemzet ellenállásának megtörésére

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük