Ukrajna legalizálja a kannabiszt a katonaság számára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A törvényjavaslatot támogatja a Nép Szolgája párt és Volodimir Zelenszkij elnök is.

Októberben a Verhovna Rada bizottsága javasolta az orvosi kannabiszról szóló törvényjavaslat elfogadását. Ez az ügy azonban nem haladt tovább. A tekintélyes amerikai Bloomberg kiadvány ugyanakkor arról számol be, hogy Ukrajna kész legalizálni az orvosi kannabiszt a hadsereg számára. A törvényjavaslat végső vitájára a parlament következő ülésén kerülhet sor – mondta a Bloombergnek adott telefonos interjújában Mikhajlo Raduckij, az  egészségügyi bizottság vezetője.

Ahhoz, hogy polgáraink elviseljék a háború fájdalmát, stresszét és traumáját, végre jogosan legalizálnunk kell az orvosi kannabisz alapú kezelést mindenki számára, akinek szüksége van rá

 – mondta júniusban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a törvényhozóknak.

Olga Stefanishina, a parlament egészségügyi bizottságának tagja egy interjúban azt mondta, hogy a törvényjavaslat „különösen fontos most, amikor hazánk a háború aktív szakaszában van, hogy enyhítsük a harci sérülések okozta fájdalmakat és javítsuk a pszichés állapotot egy olyan időszakban, amikor az ukránok hangsúlyozzák.” – emlékeztet a Bloomberg.

Ahogy arról korábban lapunkban is írtunk, az ukrán hadseregben magas a drogfogyasztók aránya, erről egy elfogott ukrán tiszt nyilatkozott.

Magyar Nemzet

One thought on “Ukrajna legalizálja a kannabiszt a katonaság számára

  1. Vajon kik által kerül az anyag a frontra? Kik szervezik meg a drogfutárokat, és kik teszik zsebre a nem kis nyereséget? Vajon honnan származik az „áru”?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük