KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna – Leépülő támogatás?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mind nagyobb fejtörést okoz a Nyugatnak Ukrajna katonai és pénzügyi támogatása. Washingtonban is hangulatváltozás jelei tapasztalhatók az ukrán hadsereg harci sikertelensége láttán – jelentette a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

Szlovákiában az a Robert Fico nyert a képviselőválasztáson, aki ellenzi az Ukrajnának nyújtott segítséget, mert – mint mondta – azt szeretné, ha honfitársainak „nagyobb rántott szelet jutna, nem pedig kisebb”.

A NATO-t és az Európai Uniót bíráló kijelentései miatt Ficóra máris „oroszbarát” politikus címkét ragasztott a nyugati sajtó, szembeállítva az Ukrajnát katonailag és anyagilag támogató, NATO-hoz lojális jelenlegi liberális kormányzattal.

Kérdés, milyen kompromisszumra kényszerül Fico SMER-je, tekintve, hogy egymaga, kellő parlamenti többség híján, aligha fog tudni kormányozni.

Homokszem került a háborúpárti washingtoni gépezetbe is. A kongresszus csak azzal a feltétellel volt hajlandó megszavazni az államháztartás finanszírozására vonatkozó törvényt, ha nem nyújtanak támogatást Ukrajnának.

Biden elnök, kénytelen-kelletlen aláírta a törvényt. Kérdés, be is tartja-e.

A magyar kormány sem vonta vissza vétóját az Európai Unió Ukrajnának szánt újabb katonai csomagja ellen. Orbán Viktor nem tartotta kielégítőnek Kijev felemás intézkedését az OTP nevének törléséről, az ukrán feketelistáról.

Noha korai volna még győzelmet kiáltani, hiszen a Nyugat mindmáig nem adta föl szép reményét, hogy „stratégiai győzelmet” arasson Oroszország fölött, annyi bizonyos, hogy a NATO amerikai és európai szárnyán is felerősödött azoknak a hangja, akik oroszgyűlölettől átitatott érzelmi politizálás helyett kiegyezésre hajlanak a józanész jegyében.

 

Pozsony, Washington, 2023. október 1. vasárnap (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a Mercedes beruházásai nyomán hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük