KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna azt állítja, hogy egy Zelenszkij likvidálására irányuló orosz akciót leplezett le

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) hétfőn bejelentette, hogy letartóztatott egy nőt, aki információkat adott át az oroszoknak Volodimir Zelenszkij elnök tartózkodási helyéről, hogy azok merényletet kísérelhessenek meg ellene.

A meggyanúsított személy a nikolajevi terület Ocsakov kikötővárosának lakosa, aki a hatóságok szerint egykor egy hadianyag-ellátó üzletben dolgozott eladóként. Az SBU közölte, hogy „tetten érték”, miközben hírszerzési információkat adott át a „megszállóknak”.

A nő, akit nem neveztek meg, állítólag Zelenszkij júniusi nikolajevi látogatása előtt érdeklődött Zelenszkij menetrendjéről és útvonaláról. Az SBU lefülelte a nőt, és további biztonsági intézkedéseket vezetett be az elnök védelmében, miközben ügynököket vetett be, hogy további bizonyítékokat gyűjtsenek a feltételezett „orosz informátorral” kapcsolatban.

A biztonsági szolgálat azt állítja, hogy a nő arra is törekedett, hogy azonosítsa az Ocsakov térségében található elektronikai hadviselési rendszerek és lőszerraktárak helyét, hogy az oroszok egy „nagyszabású légicsapás” során célba vehessék azokat. A nő állítólag bejárta a körzetet, és lefényképezte az Ukrán Fegyveres Erők objektumainak helyét, miközben titokban a térség „szociális intézményeiben” is érdeklődött.

Az SBU bejelentése alig egy héttel azután történt, hogy a Politico cikket közölt Kijev vészhelyzeti terveiről arra az esetre, ha Zelenszkijt meggyilkolnák, amit a kiadvány szerint többször is csak hajszál híján sikerült az ukrán elnöknek elkerülnie.

A Politico még azt a kört is megnevezte, akik a volt színész helyét átvennék: a parlament elnöke, Ruszlan Sztefancsuk lenne a vezéralak, Zelenszkij producere és kabinetfőnöke, Andrej Ermak irányítaná a napi műveleteket, egy triumvirátusban pedig Dmitrij Kuleba külügyminiszter, Alekszej Reznyikov védelmi miniszter és Valerij Zaluzsnyij tábornok irányítaná a háborút.

Az SBU az Oroszországgal való ellenségeskedés 2022 februári eszkalálódásától kezdve vadászik Ukrajna ellenségeire. A következő hónapban rövid úton kivégeztetett egy üzletembert, aki az ukrán katonai hírszerzésnek dolgozott az Oroszországgal folytatott tárgyalások szabotálása miatt – amit Kijev csak egy évvel később ismert el.

Nemrégiben az SBU több száz lakásban és irodában tartott razziát Kijevben és Ukrajna 11 régiójában, hogy felderítse azt a széles körű összeesküvést, amelyben csalárd módon, fejenként 6000 dollárért adtak el hamis egészségügyi mozgósítási mentességeket.

Bár az SBU azt állította, hogy az „orosz informátor” közvetlenül fenyegette Zelenszkij életét, az ochakov-i lakost a csapatok és felszerelések mozgására vonatkozó információk jogosulatlan terjesztésével vádolták meg, ami elítélés esetén legfeljebb 12 év börtönbüntetést von maga után.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Egy állítólagos „orosz kémet” tartóztattak le Nikolaev régióban, Ukrajnában © SBU/Telegram

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: