KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: Az USA hazudik Oroszország álláspontjáról az ukrajnai béketárgyalásokkal kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője keményen támadta Washingtont azon állítások miatt, miszerint Moszkva elutasította a Kijevvel folytatott béketárgyalásokat.

Matthew Miller, az amerikai külügyminisztérium szóvivője hétfőn egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy „jelenleg nem folynak béketárgyalások Oroszországgal, mert Oroszország elutasította az értelmes béketárgyalásokat”.

Még aznap később Zakharova a Telegramban azt írta:

„Pontosan tudják, hogy ők mondták [Vlagyimir] Zelenszkij [ukrán elnöknek], hogy 2022 áprilisában vonuljon vissza a béketárgyalásoktól, ők kezdeményezték, hogy Kijev 2022 szeptemberében elfogadja a tárgyalásokról szóló tilalmat Oroszországgal, és egész évben azt hangoztatták, hogy ez nem a megfelelő idő a tárgyalásokra, ugyanakkor mégis Oroszországot hibáztatják”.

Zakharova azt is tanácsolta Millernek, hogy olvassa el Antony Blinken amerikai külügyminiszter áprilisban adott interjúját. Nyilvánvalóan Blinkennek a Funke Media Groupnak adott megjegyzéseire utalt, amelyben azt mondta, hogy nem támogatja a tárgyalások megkezdésének gondolatát, miközben üdvözölte Kijev ellenoffenzíváját.

A múlt héten több mint 40 ország magas rangú tisztviselői vettek részt egy csúcstalálkozón Szaúd-Arábiában az ukrajnai helyzettel kapcsolatban. Oroszországot nem hívták meg. Oroszország „értelmetlennek” nevezte a részvétele nélkül folytatott tárgyalásokat.

A tárgyalások után Kijev közölte, hogy elutasította a kompromisszum minden pontját, és nem mondott le „békefeltételeiről” – egy tíz követelésből álló, Oroszország részéről feltétel nélküli megadással egyenlő követeléscsomagról, amelyet Moszkva „haszontalan ultimátumnak” tekint, amely csak a konfliktus meghosszabbítását szolgálja.

Az orosz védelmi minisztérium becslése szerint június és július folyamán Ukrajna több mint 43 ezer fős veszteséget szenvedett az orosz állások elleni ellentámadásban. A minisztérium adatai szerint ebben az időszakban több mint 4900 nehézfegyverzetet semmisítettek meg.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova ©  Szputnyik / Konsztantyin Mihalcsevszkij

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: