A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb terrorakciót kíséreltek meg a Barátság kőolajvezetéknél

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ma kora reggel terrortámadás kíséreltek meg a brjanszki töltőállomáson a Druzsba (Barátság) olajvezetékrendszer ellen – számolt be a TASZSZ orosz hírügynökség. A támadás következtében senki sem sérült meg. Az illetékes hatóságok vizsgálják az incidens körülményeit.

Korábban a Baza nevű Telegram-csatorna számolt be arról, hogy május 10-én a kora reggeli órákban tűz alá került a Drzsba olajvezeték töltőállomása Szven településnél. Három üres olajtermék-tároló tartályba csapódott be lövedék, azonban sem szivárgás, sem tűz nem keletkezett, és senki sem sérült meg.

A Druzsba olajvezeték fehéroroszországi finomítókba szállít olajat, valamint Európába, köztük hazánkba is ezen keresztül érkezik a nyers kőolaj.

A Druzsba-vezetéket és annak infrastruktúráját az ukrán fegyveres erők idén február eleje óta többször is támadták.

A Transneft szóvivője Igor Demin február 1-én számolt be arról, hogy január 31-én este lőtték a Brjanszki területen lévő Novozybkov olajpumpáló állomást (OPS). Később, február 3-án a Mash nevű Telegram-csatorna arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők állítólag megtámadták a vezeték infrastruktúráját, de a Transneft közölte, hogy nincs információja a támadásokról, és hogy a Druzsba ismét normálisan működik. Március közepén a Transneft robbanószerkezeteket talált a Novozybkov olajpumpáló állomáson, azonban sem sérülés, sem kár nem keletkezett.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: A Barátság kőolajvezeték Mazir közelében (Belarusz) / Fotó: Szeder László

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: