KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Emelkedik az infláció az eurózónában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az eurózóna inflációja áprilisban 7%-ra emelkedett, ami az elmúlt öt hónapban az első növekvő érték – derült ki az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a kedden közzétett adataiból.

A fogyasztói árak a márciusi 6,9%-ról emelkedtek, az élelmiszerárak növekedésének köszönhetően, amelyek az elmúlt hónapban 13,6%-kal emelkedtek éves szinten. A várakozások szerint áprilisban az élelmiszerek, az alkohol és a dohányáru volt a legmagasabb éves szinten, amelyet a nem energetikai célú ipari termékek követtek, amelyek 6,2%-kal emelkedtek.

A szolgáltatások 5,2%-kal emelkedtek áprilisban, szemben az előző havi 5,1%-kal. Az energiaárak a márciusi enyhe, 0,9%-os csökkenés után ismét 2,5%-kal emelkedtek a jelentés szerint.

A maginfláció – az élelmiszer- és energiaárak nélkül – a márciusi 5,7%-ról áprilisban 5,6%-ra csökkent. A számadatokat nagy figyelemmel kísérik az Európai Központi Bank döntéshozói, akik csütörtöki ülésükön döntenek arról, hogy folytatják-e a kamatemelést az infláció megfékezése érdekében.

Lettország továbbra is a legmagasabb, 15%-os inflációval küzd, amelyet Szlovákia, Litvánia és Írország követ – mindannyian kétszámjegyű fogyasztói árnövekedéssel küzdenek a 20 tagú euróövezet országai körében.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Nem kellett sokat várni: Magyar Péter bejelentette, hogy beül az Európai Parlamentbe

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük