KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bűnösnek nyilvánította Donald Trumpot a New York-i bíróság

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy manhattani esküdtszék bűnösnek találta kedden Donald Trump volt amerikai elnököt E. Jean Carroll újságíróval szemben elkövetett szexuális visszaélésben. Az esküdtszék Trumpot rágalmazásért is bűnösnek találta, mivel teljes átverésnek nevezte az ellene indított eljárást.

Háromórás tanácskozás után az esküdtek a polgári perben Trumpot Carroll „bántalmazásáért” és rágalmazásáért nyilvánították bűnösnek, azonban nemi erőszakért nem. Az exelnököt az újságírónő részére történő 5 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték.

Carroll azzal vádolta Trumpot, hogy még az 1990-es években megerőszakolta őt egy Fifth Avenue-i áruház öltözőjében, de nem tudta bizonyítani, hogy valóban szexuális kapcsolatot létesített volna vele a beleegyezése nélkül.

Az ügyben eljáró Lewis A. Kaplan rangidős amerikai kerületi bíró megjegyezte, hogy a szexuális közösülés magában foglalja „a pénisznek a hüvelynyílásba való bármilyen behatolását”.

Trump következetesen tagadta, hogy valaha is találkozott volna Carrollal, és ragaszkodott ahhoz, hogy az egész per politikai indíttatású.

„Fogalmam sincs, ki ez a nő. Ez az ítélet szégyen – minden idők legnagyobb boszorkányüldözése!” – posztolta Trump saját közösségi oldalán, a Truth Socialon, nem sokkal az ítélethirdetés után.

Több forrás is beszámolt arról, hogy Carroll perét a Trump-ellenes aktivista George Conway kezdeményezte, és a LinkedIn milliárdos alapítója, Reid Hoffman – a demokraták egyik legnagyobb adományozója – finanszírozta.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: E. Jean Carroll 2023. május 4-én megérkezik Donald Trump volt amerikai elnök elleni polgári perre a manhattani szövetségi bíróságra. ©  Getty Images / Michael M. Santiago

Ez is érdekelheti:  Századvég: Kudarcok sorozata és elégedetlenség kíséri Ursula von der Leyen EB-elnökségét

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük