KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb települést vettek ellenőrzésük alá az orosz erők a Zaporozsje régióban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hadsereg elfoglalta a Zaporozsjei területen lévő Mirnoje falut az ukrán erőktől – közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

A települést a Vosztok (Kelet) haderőcsoport egységei “sikeres támadó akciók eredményeként” szabadították fel – áll a hadsereg vasárnapi közleményében.

Mirnoje településnek (amelynek neve magyarul “békés”) mintegy 500 lakosa volt az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus előtt.

A falu Guliaipole várostól 14 kilométerre délnyugatra és 77 kilométerre délkeletre fekszik Zaporozsje városától. Guliaipole és Zaporozsje egyaránt ukrán ellenőrzés alatt áll.

A minisztérium azt is közölte, hogy az elmúlt 24 órában Belgorodi területen több ukrán szabotőr és felderítő csoport orosz területre való behatolási kísérletét is visszaverték.

Az ukrán csapatok az elmúlt héten szinte naponta próbáltak átjutni Oroszország területére a térségben, de minden támadásukat meghiúsították. Moszkva szerint Kijev több mint 1500 katonát és több tucat katonai járművet, köztük harckocsikat és páncélozott szállítójárműveket vesztett el a támadások során.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Orosz katonai egységek / Fotó: © Szputnyik / Pavel Lisitsyn

 

Ez is érdekelheti:  Érdekes: Németországban találtak meg 161 oroszok(?) által elrabolt gyermeket

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük