KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb település bevételéről számolt be az orosz védelmi minisztérium

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette a donbasszi Lasztocskine falu felszabadítását. A település Avgyejevkától nyugatra található, amely az ukrán hadsereg egyik jelentős korábbi erődítménye volt, és amelyet az orosz erők e hónap elején foglaltak el – írta meg az oroszhirek.hu.

Lasztocskine az elmúlt napokban heves harcok színhelye volt, az orosz hadsereg Avgyejevkából nyugatra folytatja a nyomulást. Az ukrán csapatok fokozták erőfeszítéseiket a frontvonal stabilizálására, többször is ellentámadásokat indítottak a térségben – jegyezte meg az orosz védelmi minisztérium hétfői tájékoztatóján.

Az elmúlt 24 órában az orosz csapatok hat ellentámadást vertek vissza több helyszínen Avgyijivkától nyugatra. Moszkvai becslések szerint Ukrajna 410 katonát, egy harckocsit, három gyalogsági harcjárművet és más felszereléseket veszített a harcokban.

Lasztocskine elvesztését Kijev is elismerte, a Tavria stratégiai-műveleti csoport szóvivője kijelentette, hogy az ukrán erők “visszavonultak”. A lépésre azért volt szükség, hogy stabil védelmi vonalat hozzanak létre Orlovka, Tonenkoje és Berdics települések között – állította a szóvivő. Az ukrán erők a jelek szerint egy csatornákból és tavakból álló rendszerre igyekeznek alapozni a védelmet, amely három helyszínen húzódik.

Avgyijivka városa az akkori ukrán Donbasszban a 2014-es Majdan-puccs után kirobbant konfliktus kezdeti szakasza óta a kijevi erők egyik fő erődítménye volt. Február 17-én szabadult fel, amikor az orosz erők áttörték a védelmi vonalakat, ami az ukrán csapatok kaotikus megfutamodását váltotta ki a területről.

Kijev ragaszkodott ahhoz, hogy ez egy megfelelően szervezett kivonulás volt, amelyet az újonnan kinevezett tábornok, Olekszandr Szirszkij rendelt el. Moszkva szerint a visszavonulási parancsot valójában körülbelül egy nappal azután adták ki, hogy az ukrán csapatok megkezdték a menekülést Avgyijivkából.

Késő este a mandiner.hu írta meg, hogy az ukrán csapatok sorra veszítik el az ellenőrzést a Donbasz-medence települései felett. Az orosz csapatok most a háború előtt 31 ezres lakosságú Szjevernét is megszerezték. A Portfolióra hivatkozva közölték, hogy úgy tűnik, Avgyijivka elfogalása után nem áll le az orosz hadsereg, amely folytatja az előrenyomulást a Donbasz-medence nyugati irányába.

Ez is érdekelheti:  Kétséges, hogy a héten szavaznának az Ukrajnának nyújtandó segélyről

A fejlemények egyre nagyobb aggodalmakra adnak okot Kijevben, mivel az ukránok – Zelenszkij éppen a Krím visszafoglalására szólított fel – nem nagyon tudják stabilizálni a frontvonalat a térségben.

Emellett moszkva a több mint ezer kilométeres frontvonal több szakaszán is támad, így Kupjanszk, Liman, Bahmut, Avgyijivka, Marijinka és Robotine térségében is állandó területnyereséget szereznek. az ukránoknak közben egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük a kritikussá váló lőszerhiány miatt, emlékeztet a hírről beszámoló Portfolio.

MH

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük