KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb támadás a keresztények ellen: Több száz éves feszületet vitetett el Annalena Baerbock a G7-csúcs miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nagy felháborodást váltott ki a német sajtóban, hogy Annalena Baerbock zöldpárti külügyminiszter eltávolíttatott egy több száz éves feszületet a münsteri történelmi városháza béketerméből a G7-csúcstalálkozó idejére – írta a Magyar Nemzet a Bildre hivatkozva.

A külügyminisztérium a német magazint arról tájékoztatta:

A keresztet protokolláris okokból távolították el.

Az MTI beszámolója alapján a legfejlettebb iparú demokráciákat összefogó G7-csoport tanácskozását azért tartották Münsterben, mert az Észak-Rajna–Vesztfália tartománybeli város volt az Európa jelentős részét földig romboló harmincéves háborút lezáró 1648-as vesztfáliai béke kidolgozásának egyik fő helyszíne.

A münsteri közigazgatás a Westfälische Nachrichten regionális lapnak adott nyilatkozatában arról beszélt, korábban még soha nem érkezett kérés a városhoz arról, hogy szedjék le a keresztet.

A feszület 1540-ből származik, és a mai napig minden új münsteri tanácsos előtte teszi le az esküjét.

A Bild szavazást is indított cikkében arról, helyeslik-e az emberek, hogy elvitették a 482 éves keresztet a helyéről. A jelenlegi állás szerint a válaszadók kilencven százaléka helyteleníti a német külügyminiszter döntését.

Ráadásul nem ez volt az első ilyen eset a közelmúltban, Claudia Roth, a Zöldek kulturális ügyekért felelős biztosa két napja azt próbálta elérni, hogy a berlini királyi palota kupolájáról távolítsák el a bibliai idézeteket, és helyettesítsék más szöveggel őket.

MN

Ez is érdekelheti:  A német liberális egyház kiátkozta a szuverenistákat

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük