Újabb nagy tételnyi nyugati fegyver semmisült meg Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az oroszok szétlőttek egy fegyverraktárt Zaporozsjeben

A nyugati országok által Kijevbe szállított fegyverek és lőszerek nagy tétele semmisült meg szerdán Délkelet-Ukrajnában – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A zaporozsjei ipari alumíniumgyár területén felállított katonai raktárt Kalibr tipusú rakéták lőtték szét, amelyeket a Fekete-tengerről,  az orosz haditengerészet hajóiról lőttek ki.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a létesítményben „nagy mennyiségű külföldi fegyver és lőszer volt, amelyeket az Egyesült Államok és az európai országok szállítottak az ukrán hadseregnek”.

Az orosz harci gépek az elmúlt órákban 59 ukrán katonai célpontot találtak el, míg a tüzérség 573 csapást mért a kijevi erőkre.18 drónt is lelőttek.

Moszkva hétfőn bejelentette hat, nyugat-ukrajnai vasúti csomópont megsemmisítését, mivel azok külföldi fegyvereknek és katonai eszközöknek az ukrán erők részére történő eljuttatásában játszottak szerepet.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Kalibr rakétát lő ki egy orosz hadihajó. © Sputnik / Oroszország Védelmi Minisztériuma 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük