KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb megtorló csapások Ukrajnára

Az orosz védelmi minisztérium beszámolója szerint már harmadik egymást követő napon hajtottak végre „megtorló csapásokat” ukrán kikötővárosokban lévő célpontok ellen. Ezek válaszképpen történtek a Krími híd elleni tengeri dróntámadásra, amely hétfő reggel két civil életét követelte.

Legfrissebb, csütörtöki tájékoztatójában az orosz minisztérium a legutóbbi támadások célpontjaiként „haditengerészeti drónok gyártóműhelyeit és tárolóhelyeit” jelölte meg a fekete-tengeri Odessza és Iljicsevszk kikötőiben.

Az orosz hadsereg üzemanyag-infrastruktúrát és lőszerraktárakat is támadott Nyikolajevban, egy másik jelentős ukrán kikötőben – áll a közleményben. A minisztérium szerint a csapások elérték a kitűzött célt.

Az ukrán hadsereg korábban azt állította, hogy öt cirkálórakétát és 13 kamikaze drónt fogott el abból a 19 rakétából és ugyanennyi UAV-ból, amelyeket állítása szerint az orosz erők indítottak Odesszára és Nyikolajevre. Az orosz minisztérium kevés részletet közölt a használt lőszerekről, csupán annyit, hogy „precíziós tengeri és légi indítású fegyverekről” van szó.

Oroszország hétfő óta minden éjjel célba támadta az ukrán kikötővárosokat. Gennagyij Truhanov, Odessza polgármestere szerda reggel az eddigi legnagyobbnak nevezte a az éjszaka történt légi csapásokat, a tavaly február óta tartó katonai műveletekben.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Sputnik / Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük