KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaharova: Oroszország célba veheti az Ukrajnában építendő német tankgyárat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Rheinmetall német védelmi óriáscég által Ukrajnában tervezett harckocsigyár építése „globális provokációnak” minősül – fogalmazott Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

„Egy ilyen üzem, ha megépül, az orosz erők számára legitim célpont lesz, az ukrán védelmi ipar bármely más objektumával egyenrangúan”

– mondta egy csütörtöki tájékoztatón.

Miközben Zakharova a projektre utalt, az ukrajnai magyar kisebbséggel szembeni kijevi rossz bánásmódról beszélt. Az üzem állítólag egy túlnyomórészt magyarok lakta kárpátaljai település közelében lenne – mondta.

Célponttá válik Kárpátalja – Fegyvergyárat építenek egy falu mellé a Beregszászi járásban

Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója a hónap elején a CNN-nek azt mondta, hogy ukrán munkásokat képeznének ki a cég által gyártott különböző páncélozott járművek, például a Marder gyalogsági harcjárművek, a Leopard 2 harckocsik és a Panzerhaubitze 2000 tüzérségi rendszerek javítására.

Papperger bagatellizálta az orosz csapások veszélyét, mondván, hogy az üzem „csak egy újabb” ukrán védelmi gyártóüzem lesz. A tervezés „12 héten belül” elindulhat – jelentette a CNN.

A vállalat először márciusban jelentette be, hogy mintegy 200 millió dollárt kíván befektetni egy ukrajnai gyárba, de azt nem árulta el, hogy pontosan hol épülne. Egyes orosz médiumok azt állították, hogy a Magyarországon Feketeardónak nevezett Csernotiszov falu közelében lévő helyszínt választhatják.

Zakharova arra figyelmeztetett, hogy ha a német fegyvergyártó megépíti az üzemet, az „Ukrajna Nyugat általi militarizálásának újabb bizonyítékát” jelentené.

„Ha ezek a tervek valósak, akkor ez minden bizonnyal provokáció, amit a kijevi rezsim és nyugati támogatói annyira szeretnek”

– tette hozzá.

Az ukrajnai konfliktus és a nyugati nemzetek döntése, hogy fokozzák a katonai termelést Kijev felfegyverzése érdekében, a védelmi vállalkozók, köztük a Rheinmetall számára is jól jövedelmezett. A német vállalat bevétele tavaly, rekordot jelentő 6,4 milliárd eurót (7 milliárd dollár) ért el, ami 27%-os növekedést jelent 2021-hez képest.

Moszkva azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy Ukrajnát eszközként használja az Oroszország elleni proxy-háborúban. A Kijevnek szállított nyugati fegyverek csak meghosszabbítják az ellenségeskedést, és megerősítik az orosz kormány azon véleményét, hogy az országot demilitarizálni kell – érveltek a hivatalos szervek.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője ©  Sputnik / Orosz Külügyminisztérium

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: