KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Célponttá válik Kárpátalja – Fegyvergyárat építenek egy falu mellé a Beregszászi járásban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Rheinmetall a következő 12 héten belül páncélozott járműveket gyártó üzemet nyit Kárpátalján. A hír nekünk, magyaroknak azért szomorú, mert az orosz vezetés korábban kijelentette, hogy minden hasonló létesítmény célpontnak minősül. Így számunkra ez nem a munkahelyteremtést jelenti, hanem azt, hogy a Beregszászi járás egy falujának lakói számára sokkal közelebb került a háború.

Németország legnagyobb fegyvergyártó vállalata ukránok kiképzését is vállalja az Ukrajna nyugati részén található gyárban gyártott harckocsik és más páncélozott járművek karbantartására. A Rheinmetall a gyárat az Ukroboronprom ukrán állami védelmi konszernnel partnerségben fogja üzemeltetni, amely egyben a létesítmény tulajdonosa is lesz – írja a Kárpáthír.

A bejelentés aggodalomra ad okot, annak tükrében, hogy Dmitrij Medvegyev korábban azt mondta: Oroszország csapást fog mérni minden olyan létesítményre, amelyet a Rheinmetall Ukrajnában épít fel. Ezzel tehát valószínűvé vált, hogy Kárpátalja lakóira minden eddiginél nagyobb veszély leselkedik. Külön érdekesség, hogy a gyárat éppen a magyar többségű Beregszászi járás egyik kis falujába helyezik, hiszen ha mindenképpen Kárpátaljára akarják azt telepíteni, sokkal logikusabb lenne azt az adminisztrációs központ Ungvár, vagy az ipari központ Munkács mellett létrehozni. A következtetéseket vonja le mindenki maga…

Forrás: PS; Kárpáthír;

Kiemelt kép: DTR Magazine Twitter

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: