Újabb információk a krími hídon bekövetkezett terrortámadásról (további videók)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mint már arról korábban is beszámoltunk, robbanás történt az Oroszországot a Krímmel összekötő kercsi hídon. Az akkori információk szerint a hídon áthaladó, üzemanyagot szállító vasúti szerelvény egyik tartálykocsija robbant fel.

 A legújabb információk szerint azonban a robbanás egy teherautóban történt, amelyen mintegy 3 tonnányi robbanóanyag volt, ez okozta a Krím-félsziget felé tartó vonat hét üzemanyagtartályának berobbanását is – erről már az orosz Országos Terrorellenes Bizottság adott ki jelentést.

A robbanás pillanata

Interfax-Ukraine bűnüldözési forrásra hivatkozva arról tájékoztatott, a terrortámadás az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) különleges akciója volt.

Mihail Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója a krími hídon kialakult rendkívüli állapotot kommentálva azt mondta, nevezte az esetet csak a kezdetnek nevezte  magát a hidat pedig „illegális” közlekedési létesítménynek minősítette.

Az orosz külügyminisztérium képviselője, Maria Zakharova pedig azt írta , hogy az ukrán hatóságok reakciója a Krím közlekedési infrastruktúrájának lerombolására Kijev terrorista jellegéről tanúskodik.

Vlagyimir Konsztantyinov, a krími államtanács elnöke Ukrajnát tette felelőssé az esetért. Elmondása szerint „23 éven át a Krím-félszigeten a vandálok nem építettek semmit, de az oroszok által épített hidat sikerült megrongálniuk”.

A krími iparpolitikai minisztérium jelentése szerint a régió élelmiszerpiaca „teljesen ellátott” . A kiskereskedelmi láncok és üzletek továbbra is a megszokott módon működnek, azonban úgy döntöttek, hogy korlátozzák az élelmiszer mennyiségek értékesítését .

News.ru nyomán

Kiemelt kép: Konsztantyin Mihalcsevszkij/RIA Novosztyi

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kapcsolódó:

Robbanás történt a krími hídon, jelentős károk keletkeztek (videó)

A krími hídon történt robbantás szabályok nélküli hadüzenet – jelentette ki az Állami Duma képviselője

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük