KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Robbanás történt a krími hídon, jelentős károk keletkeztek (videó)

Robbanás történt szombaton a Krím-félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő egyetlen hídon, és az átkelő legalább egy része a tengerbe omlott, veszélyeztetve a Dél-Ukrajnában harcoló orosz csapatok elsődleges utánpótlási útvonalát.

A 12 mérföld hosszú Kercsi-szoros hídja fontos utánpótlási vonala a Krímben tartózkodó orosz egységnek, és ez az egyetlen útvonal, amely közvetlenül köti össze Oroszországot a Krímmel. A hidat még 2018-ban adták át a forgalomnak.

A RIA orosz állami hírügynökség arról számolt be, hogy egy üzemanyagot szállító vonatszerelvény egyik tartálykocsijánál robbanás történt, amit óriási tűzhenger kialakulása követett, az információk szerint hét tartálykocsi gyulladt ki a robbanás következtében. A jelentések szerint a négysávos autóút egyik része a tengerbe omlott.

Később az Országos Terrorellenes Bizottság arról számolt be, hogy egy teherautót felrobbantottak a krími hídon .

A Kercstől Tamanig tartó krími híd egyik autós sávja láthatóan sértetlen – mondta Szergej Akszjonov, a krími tartomány vezetője.

A Ria-Melitopol ukrán Telegram csatorna által bemutatott videón az látszik, hogy heves lángok és fekete füst száll fel a híd vasúti részén és a híd két szakasza is megsérült, ami szabotázsra vagy a híd elleni támadásra utalhat.

Az Orosz Hírek által közzétett videó éppen a robbanás pillanatát mutatja:

 

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítást adott egy kormánybizottság felállítására a krími hídon kialakult vészhelyzettel kapcsolatban – olvasható a portálon.

Kiemelt kép: képernyőkép

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük