KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb háború: Azerbajdzsán támadást intézett Örményország ellen – Karabahban megszólaltak a fegyverek

Ismét fellángoltak az összecsapások Örményország és Azerbajdzsán között  Hegyi-Karabah birtoklásáért. A feszültség már hetek óta érezhető volt, nagy volt a valószínűsége a katonai összecsapásnak.

Már tavaly megnőtt a két ország közötti konfliktus valószínűségének lehetősége, bár kisebb-nagyobb összetűzések több alkalommal is történtek a két volt szovjet tagállam között.

A mai hírek szerint azeri erők támadtak az örményekre. A hírt X közösségi oldalán Charles Michel az Európa Tanács elnöke is megerősítette:

Szintén az X felöleten érkeztek képek is arról, amit azeri támadás éri az egyik örmény légelhárító katonai objektumot:

Örményország közben az orosz békefenntartókat vádolja azzal, hogy nem értesítették őket a várható azeri, úgynevezett terrorellenes csapásokról. Az oroszok közölték, ők sem tudtak semmit, Azerbajdzsán csupán az akció kezdete előtt néhány perccel értesítette az orosz békefenntartó egységeket.

Pashinyan örmény miniszterelnök azonnal összehívta az Örmény Biztonsági Tanácsot. Örményország az orosz békefenntartók azonnali kivonását követeli a helyszínről. Az azerbajdzsáni külügyminisztérium szerint a békéhez vezető egyetlen út a térségben az örmény hadsereg teljes kivonása Karabahból

Ez is érdekelheti:  Trump elleni merénylet: belekeveredhetett az amerikai titkosszolgálat (videó)

Közben Oroszország felszólította Azerbajdzsánt és Örményországot, hogy hagyják abba az ellenségeskedést és térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük