KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Újabb háború: Azerbajdzsán támadást intézett Örményország ellen – Karabahban megszólaltak a fegyverek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ismét fellángoltak az összecsapások Örményország és Azerbajdzsán között  Hegyi-Karabah birtoklásáért. A feszültség már hetek óta érezhető volt, nagy volt a valószínűsége a katonai összecsapásnak.

Már tavaly megnőtt a két ország közötti konfliktus valószínűségének lehetősége, bár kisebb-nagyobb összetűzések több alkalommal is történtek a két volt szovjet tagállam között.

A mai hírek szerint azeri erők támadtak az örményekre. A hírt X közösségi oldalán Charles Michel az Európa Tanács elnöke is megerősítette:

Szintén az X felöleten érkeztek képek is arról, amit azeri támadás éri az egyik örmény légelhárító katonai objektumot:

Örményország közben az orosz békefenntartókat vádolja azzal, hogy nem értesítették őket a várható azeri, úgynevezett terrorellenes csapásokról. Az oroszok közölték, ők sem tudtak semmit, Azerbajdzsán csupán az akció kezdete előtt néhány perccel értesítette az orosz békefenntartó egységeket.

Pashinyan örmény miniszterelnök azonnal összehívta az Örmény Biztonsági Tanácsot. Örményország az orosz békefenntartók azonnali kivonását követeli a helyszínről. Az azerbajdzsáni külügyminisztérium szerint a békéhez vezető egyetlen út a térségben az örmény hadsereg teljes kivonása Karabahból

Közben Oroszország felszólította Azerbajdzsánt és Örményországot, hogy hagyják abba az ellenségeskedést és térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: