KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Turmp: Oroszország egy vagyont keres

Az energiaárak szárnyalása növelte Oroszország bevételeit, miközben az Egyesült Államokra komoly gazdasági veszélyek leselkednek a tiszta energiára történő átállás miatt – állította szerdán Donald Trump volt amerikai elnök.

A Detroit közelében található, szakszervezetek által nem támogatott autóalkatrész-gyártó Drake Enterprises vállalatnál felszólalva Trump elítélte Joe Biden elnök kormányát az elektromos járművekre és a tiszta energiára vonatkozó politikája miatt, és azt az amerikai autóiparra nézve veszélynek bélyegezte. Az elektromos járművekre való átállás megöli a munkahelyeket Amerika legnagyobb autógyártóinál, és végül elavulttá teszi azokat – figyelmeztetett Trump.

“Az autóipari dolgozók számára Biden elektromos átállása átmenet a pokolba” – jelentette ki a volt elnök. “Átmenet a munkanélküliségbe.”

Trump szerint az USA “energiafüggetlenebb” volt Oroszországnál és Kínánál az ő elnöki hivatali ideje alatt, míg most “könyörgünk az országoknak, hogy adjanak nekünk benzint”.

“El fogjuk veszíteni az országunkat” – figyelmeztetett Trump, azzal érvelve, hogy Moszkva egy vagyont keresett és továbbra is profitál a magas olajárakból.

A globális olajárak június óta 30%-kal emelkedtek, miután az OPEC és szövetségesei, élükön Oroszországgal, önkéntes termeléscsökkentést hajtottak végre. Csütörtökön az árak több mint egy éve a legmagasabb szintet érték el, az irányadó Brent hordónként 97 dollár fölé emelkedett. Az amerikai West Texas Intermediate határidős jegyzése elérte a hordónkénti 95 dollárt, ami 2022 augusztusa óta a legmagasabb árat jelenti.

Szakértők azt jósolják, hogy az árak az év hátralévő részében magasak maradnak. Az üzemanyagárakat tovább emelte az is, hogy Oroszország exportkorlátozásokat vezetett be.

Orosz HírekKiemelt képen: Donald Trump / Fotó: AFP/Mandel Ngan

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük