KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tucker Carlson többszörösen leverte a Fox News nézettségét – megpróbálják elhallgattatni a népszerű tévést

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Carlson Twitter-beszélgetős műsora kedden debütált, és az első 24 órában több mint 90 millióan látták, ugyanakkor a Fox főműsoridőben sugárzott műsorának nézettségi csúcsát 5,3 millió néző látta.

Tucker Carlson megszegte a munkaszerződését azzal, hogy új talkshow-t indított a Twitteren – állítja a Fox News. A csatorna ragaszkodik ahhoz, miszerint kizárólagos joga van Carlson szolgáltatásaira.

Tucker Carlson első műsorában terrorcselekménynek nevezte a kahovkai gát felrobbantását (videó)

A csatorna általános jogtanácsosa, Bernard Gugar kedd este levelet küldött Carlson ügyvédeinek, amelyben arra figyelmeztetett, hogy a csatorna lépéseket fog tenni szerződéses jogainak védelmében – jelentette szerdán az Axios. „Ma este értesültünk Tucker Carlson Twitteren történt szerepléséről, egy több mint 10 perces videóban” – idézte a csatorna Gugar szavait. „A megállapodás feltételei szerint Carlson úr szolgáltatásai teljes mértékben kizárólag a Foxnak járnak”.

Carlsont, aki az amerikai kábelhírek történetének legmagasabb nézettségével büszkélkedhetett, áprilisban menesztette a Fox, miután a csatorna megállapodott abban, hogy 787 millió dolláros rágalmazási kártérítést fizet a Dominion Voting Systemsnek, mert vélhetően hamis megállapításokat tett a vállalatról. Az Axios beszámolója szerint a Fox, amely továbbra is fizeti Carlson szerződés szerinti fizetését, 2025-ig el akarja hallgattatni, ami azt jelentené, hogy a műsorvezető a 2024-es elnökválasztás idejére lekerülne a képernyőkről.

Carlson Twitter-beszélgetős műsora kedden debütált, és az első 24 órában több mint 90 millióan látták, ugyanakkor a Fox főműsoridőben sugárzott műsorának nézettségi csúcsát 5,3 millió néző látta.

Gugar levelében azt állította, hogy Carlson szerződése értelmében a műsorvezetőnek „tilos bármilyen típusú szolgáltatást nyújtani, akár az interneten keresztül streaming,  akár más digitális terjesztés útján is, a jelenlegi és az ezután készített műsorokban”.

Bryan Freedman, Carlson ügyvédje, elítélte a Fox azon próbálkozását, hogy megakadályozza Carlson véleménynyilvánítását. „Miközben a Fox a szólásszabadságra hivatkozva védi magát, Tucker Carlsonnak a saját véleményéhez való jogát akarja elvenni, amit ő a közösségi médiában osztott meg.”

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: