KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tucker Carlson első műsorában terrorcselekménynek nevezte a kahovkai gát felrobbantását (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tucker Carlson, a Fox News egykori műsorvezetője a Twitteren tette közzé új sorozatának első epizódját, amelyben a nyugati hírügynökségeket vonja felelősségre az ukrajnai konfliktusról szóló egyoldalú tudósításokért és az eltérő véleményt hangoztatókkal szembeni nyílt elutasításért.

A „Tucker a Twitteren” címet viselő műsor első 10 perces szegmensét kedd este osztották meg a közösségi médiaplatformon. A klip egy monológgal kezdődött, amely az oroszországi Herszon régió nagy gátja ellen a héten elkövetett feltételezhető ukrán támadásról szólt, amelyet Carlson „terrorcselekménynek” nevezett.

„A gát felrobbantása rossz lehet Ukrajnának, de Oroszországnak még jobban fáj, és éppen ezért az ukrán kormány fontolgatta a gát lerombolását”

– mondta Carlson, majd megjegyezte, hogy egy ukrán tábornok tavaly decemberben a Washington Postnak adott nyilatkozatában elismerte, hogy támadásokat terveztek a kahovkai gát létesítménye ellen.

Bár Carlson elmondta, hogy kevés kétsége van afelől, hogy Kijev áll az incidens mögött, megjegyezte, hogy több amerikai médium már korábban is azt valószínűsítette, hogy Moszkva szervezte a támadást, azt hangoztatva, hogy Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt egyszerűen „túl tisztességesnek tartják a terrorizmushoz”.

„A világ összes embere közül a mi ravasz, halott szemű, tréningruhás ukrán barátunk egyedül képtelen arra, hogy felrobbantson egy gátat. Ő szó szerint egy élő szent, egy bűntelen ember”

– folytatta a mainstream sajtóban uralkodó általános hozzáállást jellemezve.

A szakértő párhuzamot vont az Északi Áramlat gázvezetékek elleni tavalyi támadással, mely vezetéket azért építettek, hogy Oroszországból földgázt szállítsanak Németországba. Bár Carlson szerint „nyilvánvaló” volt, hogy Ukrajna követte el a szabotázst, szerinte az amerikai médiumok kevéssé érdekeltek a nyomozásban, ami hozzájárul ahhoz, hogy az amerikaiak „a világ leginkább tájékozatlan emberei” közé tartoznak.

„A médiát nemhogy nem érdekli mindez, de aktívan ellenséges mindazokkal szemben, akiket viszont igen. Az újságírásban a kíváncsiság a legsúlyosabb bűn”

– folytatta hozzátéve, hogy bár a médiumok hazudnak,

„többnyire csupán figyelmen kívül hagyják azokat a történeteket, amelyek fontosak”.

Carlson áprilisban vált meg a Fox csatornától, ami a médiaóriás számára komoly változást jelentett, tekintve főműsoridős műsorának, a „Tucker Carlson Tonight”-nak a népszerűségét. Később bejelentette, hogy tartalmait a Twitterre költözteti, ahol más, korábbi műsorához hasonló, önálló anyagokat jelentetett meg. A műsorvezető a keddi bejegyzésében reményét fejezte ki, hogy a Twitter egy olyan felület lesz, ahol „nincsenek cenzorok”, azonban kijelentette azt is, hogy elhagyja az oldalt, ha kiderül, hogy ez nem igaz.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (III. befejező rész)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük