KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump: “Zelenszkij a történelem egyik legjobb üzletembere”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump, a 2024-es republikánus elnökválasztás esélyese azt állította, hogy Vlagyimir Zelenszkij az egyik “legsikeresebb üzletkötője”, akit valaha is ismert, mivel az ukrán államfőnek minden egyes alkalommal, amikor az Egyesült Államokba látogat, sikerül készpénzzel teli zsebbel távoznia Washingtonból.

Egy szombati, az ohiói Vandaliában tartott kampánygyűlésen Trump megosztotta nézeteit az USA Kijevnek nyújtott dollármilliárdos támogatásról is. A volt elnök megismételte korábbi elképzelését, miszerint az Egyesült Államoknak a pénzt kölcsönbe kellene adnia Kijevnek, nem pedig egyszerűen odaadni.

“Kölcsön kellene adnunk nekik a pénzt, nem pedig elküldeni nekik, hogy meg legyen az esélye annak, hogy azt visszafizetik”

– mondta Trump.

“Kölcsönadni nekik a pénzt, így talán kedvesebbek lennének… Kölcsönözzétek nekik a pénzt, ne csak úgy adjatok nekik egy 60 milliárd dolláros csekket”

– fogalmazott Trump.

“Én mondom, Zelensky a történelem egyik legkiválóbb üzletembere. Minden alkalommal, amikor az országunkba jön, 50 vagy 60 milliárd dollárral távozik”

– mondta Trump.

“Én erre soha nem voltam képes. Ő sokkal jobb üzletkötő, mint én”

– fogalmazott Donald Trump.

Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus 2022. februári kezdete óta Washington Kijev elsődleges támogatója, és mintegy 113 milliárd dollár katonai, gazdasági és humanitárius segélyt nyújtott neki.

Trump – Joe Biden amerikai elnök várható republikánus kihívója az idei novemberi választásokon – a múlt héten azt nyilatkozta, hogy a NATO-országok “nevetnek az Egyesült Államok ostobaságán”, amiért ennyi pénzt költ Ukrajnára, hogy az ukránok ki tudják “fizetni a számláikat”.

Biden jelenleg egy 95 milliárd dolláros külföldi segélyekről szóló törvényjavaslat elfogadását szorgalmazza a kongresszusban, amely több mint 60 milliárd dollár értékű további katonai támogatást tartalmaz Kijev számára. Biden azt állítja, hogy Ukrajna még több területet veszítene el Oroszországgal szemben, ha a törvényjavaslatot nem fogadják el. A Biden adminisztráció szándéka – amelynek a szenátus zöld utat adott – a republikánus ellenállás miatt elakadt a kongresszusban.

Ez is érdekelheti:  Ukrajnában már lőnek a "toborzók" az ellenálló mozgósítottakra

Kedden a Biden-kormányzat közölte, hogy Washington újabb, 300 millió dollár értékű katonai segélycsomagot küld Ukrajnának.

A Fehér Ház azt is megvizsgálta, hogy milyen lehetőségek vannak a 2022-ben befagyasztott mintegy 285 milliárd dollárnyi orosz vagyon lefoglalására, hogy abból a pénzből Ukrajna fegyvereket vásárolhasson.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt beszédet mond a Buckeye Values ​​PAC gyűlésen az ohiói Vandaliában 2024. március 16-án. © AFP / Kamil Krzaczynski

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük