KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: Az USA nem demokrácia

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz vezető „katasztrófának” nevezte az amerikai politikai helyzetet

Vlagyimir Putyin orosz vezető szerint az Egyesült Államok globálisan nevetségessé vált azzal, hogy más országok demokratikus folyamatait bírálja, miközben saját választásán igyekszik ellehetetleníteni az ellenzéki elnökjelöltet – számolt be a Russia Today.

Hétfőn kora reggel Moszkvában újságíróknak nyilatkozva – nem sokkal azután, hogy az előzetes eredmények szerint a szavazatok 87 százalékával újraválasztják az orosz elnökválasztáson – Putyin kijelentette, hogy “az egész világ azon nevet, ami az Egyesült Államokban történik”.

“Mi visszafogottabban viselkedünk, mint ellenfeleink más országokban, mert az, ami ott történik egy katasztrófa, és nem demokrácia

– jelentette ki az orosz vezető.

Putyin azt állította, hogy a jelenlegi amerikai kormányzat minden eszközt arra használ, hogy támadja az idei elnökválasztás egyik jelöltjét – nyilvánvalóan Donald Trumpra célozva. A volt amerikai vezető ellen perek tömkelege folyik annak ellenére, hogy ő a republikánusok várható jelöltje a novemberi voksoláson.

A hét elején egy választások előtti interjúban Putyin kitartott amellett, hogy Oroszország nem avatkozik bele külföldi választásokba, és bármelyik megválasztott amerikai elnökkel együtt fog működni.

“Azt hiszem, mindenki számára nyilvánvaló, hogy az amerikai politikai rendszer semmilyen értelemben nem mondhatja magát demokratikusnak”

– mondta a Dmitrij Kiszeljov újságírónak adott interjúban. Putyin nem volt hajlandó bővebben kommentálni a jelenlegi amerikai elnökválasztási kampányt, de a légkört “egyre inkább civilizálatlannak” nevezte.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Joe Biden és Donald Trump televíziós vitája a 2020-as elnökválasztás idején / Fotó: © Jim Bourg-Pool / Getty Images

 

Ez is érdekelheti:  Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük