KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump ügyében felfüggesztette az eljárást a fellebbviteli bíróság

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A georgiai fellebbviteli bíróság szerdán felfüggesztette a Donald Trump volt elnök elleni büntetőjogi eljárást a választási beavatkozás ügyében mindaddig, amíg a fellebbviteli testület nem dönti el azt a kérdést, hogy a Fulton megyei kerületi ügyészt el kell-e tiltani ettől az ügytől, mert összeférhetetlenség gyanúja áll fenn az esetében – írja a Mandiner a Magyar Nemzet értesülései alapján.

A végzés rossz hír Trump kritikusainak, akik abban reménykedtek, hogy Georgiában bíróság elé áll a volt elnök, mielőtt még szembeszállna Joe Bidennel a novemberi választásokon. A hét elején azonban a fellebbviteli bíróság október 4-re tűzte ki az erre vonatkozó szóbeli tárgyalás kezdeti időpontját. Jogi szakértők szerint a fellebbezések ügye ugyanakkor hónapokig is eltarthat.

A volt elnököt és számos szövetségesét tavaly nyáron helyezték vád alá Georgiában. Mint ismert: Trumpot és társait azzal vádolja Georgia állam Fulton megyéjének kerületi ügyésze, hogy bűnszervezetben próbálták megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét az államban, amikor a többi között az eredmények többszöri felülvizsgálatát próbálták elérni csalások megalapozott gyanújára hivatkozva.

Az ügy azonban az év elején kisiklott, amikor kiderült, hogy a kerületi ügyész, Fani Willis szerelmi viszonyban áll az általa megbízott különleges ügyésszel, s ebből még pénzügyi haszna is származhatott. A védőügyvédek azzal érveltek, hogy Willist és az egész irodáját el kellene tiltani az ügytől, de a Fulton megyei bíró, Scott McAfee megengedte neki, hogy maradjon. A védelem végül sikeresen elérte az állami fellebbviteli bíróságnál, hogy az tárgyaljon a McAfee bíró ítéletével szembeni előzetes fellebbezésről.

Ez is érdekelheti:  Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Az Európai Bíróság döntése kísérlet a magyar nemzet ellenállásának megtörésére

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük