KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar „plató” Péter megfenyegette az Indexet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Index az alábbi szolgálati közleményt adta ki a történtekkel kapcsolatban:

A vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választáshoz közeledve a többi politikushoz hasonlóan Magyar Péter is beindította a lájkdominót. Politikai színre lépése után rögtön támadni kezdte az Indexet, és ez az elmúlt hetekben zsarolássá fokozódott. Több kollégánkat is megfenyegette, hogy amennyiben nem készítünk újabb interjút vele, kampányt indít ellenünk. Ma már arra szólította fel követőit, hogy ignorálják Magyarország legolvasottabb újságját, az Indexet.

Az úgynevezett cancel culture jelenség nem újdonság. Roger Ailes amerikai üzletember, a Fox News egykori vezérigazgatójának krédója volt a következő: Az emberek nem tájékozottak akarnak lenni, csupán tájékozottnak akarják érezni magukat.

Magyar Péter nehezményezi, hogy nincs beleszólása az Index szerkesztésébe – ahogy teszik ezt még sokan mások is –, és minden jel arra utal, hogy nem szeretné, ha a saját buborékjában a követői tájékozottak lennének. Majd ő tájékoztatja őket, sőt azt is ő mondja meg, hogy csak és kizárólag a buborékból lehet tájékozódni.

Úgy tűnik, nem akarja, hogy tájékozottak legyenek a követői. Mintha azt akarná, hogy tájékozottnak érezzék magukat a követői.

Magyar Péter szerint keveset foglalkozunk vele. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utóbbi három hónapban, egészen pontosan 2024. március 1-től többet írtunk Magyar Péterről – egy parlamenten kívüli párt alelnökéről –, mint például Orbán Viktor miniszterelnökről.

Az Indexen bárki számára elérhető keresőben könnyen megtalálható, hogy a fentebb említett időszakban:

  • a Magyar Péter címke alatt 417 cikk született Magyarország legolvasottabb online újságjának hasábjain;
  • az Orbán Viktor címke alatt 411 cikk született ugyanebben az időintervallumban.

Mindez azt jelenti, hogy naponta átlagosan négy írást közlünk Magyar Péterrel kapcsolatban.

Magyar Péter azt állítja, hogy az EP-választás előtt minden hazai párt listavezetőjével videós interjút készítettünk, csak vele nem. Holott például Deutsch Tamás, a kormánypárt listavezetője sem volt a vendégünk.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Melyek az orosz fél tárgyalási feltételei?

Apropó, Deutsch Tamás: 43 kapcsolódó cikk az utóbbi három hónapban. Tizedannyi, mint a Magyar Péterről szóló cikkek száma…

Nem haragszunk Magyar Péterre. Teret adunk Magyar Péternek, közzétettük és ezután is közzétesszük megszólalásait, ott voltunk és ott leszünk az általa szervezett tüntetéseken és megmozdulásokon, hiszen az Indexnél fontosnak tartjuk, hogy beszámoljunk minden közügyet érintő eseményről.

Ott szerettünk volna lenni pártja vasárnapi eredményváróján, de arról tájékoztatta lapunkat, miközben mi szóban és írásban is felajánlottuk neki, hogy hétfő reggel élő adásban, vágatlanul, címlapon hozva értékelheti az elmúlt időszakot, hogy az Indexnek nem jut hely.

Magyar Péter azt javasolja, hogy aki a valóságot akarja megtudni, ne az Indexet olvassa.

Mi továbbra sem szeretnénk megmondani senkinek, hogy melyik újságot keresse fel, hogy melyik pártra szavazzon, hogy hogyan öltözködjön, hogy mit egyen, és így tovább. Az Index csupán tájékoztat, ön, kedves olvasó, pedig dönt.

A tény szent, a vélemény szabad. A tény pedig csupán annyi, hogy az Index Magyarország első számú és leglátogatottabb közéleti újságja.

Az Index szerkesztősége továbbra is hálás olvasóinak a töretlen bizalmukért, és a jövőben is azon dolgozunk, hogy tárgyilagosan, minden nézőpontot bemutatva tájékoztassuk önöket. Mert az Index az Index.

Kiemelt képen: Magyar Péter / Fotó: Kurucz Árpád – Magyar Nemzet

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük