KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump: „Szinte 100 százalék az esélyem”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump korábbi amerikai elnök azzal büszkélkedett, hogy szerinte képes lesz felülkerekedni régi politikai riválisán, Joe Bidenen a jövő évi választásokon, amennyiben a jogilag is támadott volt elnök elnyeri a republikánusok elnökjelöltségét.

Egy Iowa államban tartott kampányrendezvényen – abban az államban, ahol 2020-ban kényelmesen legyőzte Bident – Trump azt mondta, úgy látja, hogy szinte behozhatatlan előnyben van a 80 éves amerikai vezetővel szemben.

„Közel 100 százalék” – mondta Trump a Sunday Timesnak, amikor arról kérdezték, milyen esélyei lennének Bidennel szemben a három évvel ezelőtti, a választásokon vívott heves összecsapásuk visszavágóján.

A jelenlegi közvélemény-kutatási adatok szerint Trump az egyértelmű favorit arra, hogy ő legyen a republikánusok jelöltje a jövő évi elnökválasztáson. Mielőtt azonban ez a visszavágó valósággá válna, Trumpnak előbb el kell nyernie a jelöltséget pártja részéről – és ehhez Ron DeSantis floridai kormányzót kell legyőznie.

„Nem sokan jelentek meg nála” – mondta Trump a Daily Mailnek a 44 éves DeSantis nyilvánvaló támogatásának hiányáról ugyanezen az iowai állami rendezvényen szombaton. „Ez nem jó. Nagyon rosszul áll a felmérésekben. Nagyon, nagyon rosszul” – vélekedett DeSantis támogatottságáról Trump.

„Azt hiszem, hamarosan ki fog szállni a versenyből” – mondta Trump, hozzátéve, hogy nem látja komoly vetélytársnak a floridai törvényhozót a Fehér Házi esélyeire nézve.

DeSantis, aki Florida kormányzója, és az úgynevezett „ébredésellenes” platformján jelentős népszerűségre tett szert a napfényes Floridában, eddig nem tudta átvinni otthoni támogatói bázisát országos szintre – annak ellenére sem, hogy egy felmérés szerint alig kilenc hónappal ezelőtt még 23 százalékpontos előnye volt Trumppal szemben.

Ez az előny azonban már régen elolvadt, annak ellenére, hogy Trump három folyamatban lévő szövetségi vádemeléssel járó, ügyben is támadás alatt áll. A következő napokban várhatóan egy másikkal is megvádolják, amely állítólag azzal kapcsolatos, hogy Georgia állam törvényhozóit arra próbálta rávenni, hogy a 2020-as választások eredményét az ő javára írják.

Ez is érdekelheti:  Előrehozott általános választásokat jelentett be a brit miniszterelnök

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Donald Trump volt amerikai elnök felszólal a konzervatív politikai cselekvési konferencián (CPAC) a floridai Orlandóban, 2022. február 26-án © Getty Images / Joe Raedle

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük