KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Trump az amerikaiak ellenségének nevezte a Facebookot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn kijelentette, hogy a Facebookot az amerikaiak ellenségének tartja – jelentette a CNBC.

 

“A Facebookot a nép ellenségének tartom”

– mondta Trump a tévécsatornának adott interjúban.

“Szerintem a Facebook nagyon rossz hatással van az országunkra, különösen a választások idején”

– tette hozzá.

Így kommentálta a jelenlegi amerikai kormányzat azon törekvéseit, hogy blokkolják a kínai gyártású TikTok alkalmazást, ami a Facebooknak kedvezhet.

Fotó: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket Getty Images

A CNBC emlékeztet arra, hogy az amerikai törvényhozók fokozzák az erőfeszítéseket a TikTok körüli aggodalmak eloszlatására. Ezért azt javasolják, hogy a ByteDance-t szorítsák vissza, vagy teljesen tiltsák be a TikTokot. Joe Biden jelenlegi elnök is kijelentette, hogy aláírná az alkalmazás betiltásáról szóló törvényjavaslatot, ha az amerikai kongresszus azt elfogadja.

A ByteDance tulajdonában lévő TikTok hatalmas népszerűségre tett szert az elmúlt években.

2020-ban a Trump-kormányzat nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva megpróbálta eltávolítani a TikTokot az amerikai alkalmazás-hálózatból. Trump ezt követően utasította a ByteDance-t, hogy 90 napon belül adja el a TikTokot. Még abban az évben szeptemberben a ByteDance megállapodott az Oracle-lel és a Walmarttal, hogy a TikTok tevékenységét egy új vállalatba, a TikTok Globalba szervezik ki. Az ügylet további jóváhagyása az amerikai hatóságok részéről azonban elakadt.

2022 végén a Kongresszus elfogadott egy törvényjavaslatot, amely megtiltotta a TikTok használatát a szövetségi kormányzati telefonokon és elektronikus eszközökön. 2023 februárjában a Fehér Ház 30 napot adott az összes szövetségi ügynökségnek, hogy eltávolítsa a kínai alkalmazást az összes kormányzati eszközről.

Az amerikai hatóságok úgy vélik, hogy a Kína arra használhatja az alkalmazást, hogy amerikaiak személyes adatait gyűjtse azon keresztül. A TikToknak több mint 100 millió felhasználója van az Egyesült Államokban.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: REUTERS/Dado Ruvic

 

Ez is érdekelheti:  Dél-Koreában sikeresen teszteltek egy fogyókúrás „szuperbaktériumot”.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük