KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán katonai parancsnokok Zelenszkij eltávolításáról egyeztettek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A RIA Novosztyi egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte, hogy az Ukrán Fegyveres Erők elit alakulatainak katonái arról egyeztettek, hogyan lehetne az elnököt eltávolítani a hatalomból.

Az ukrán fegyveres erők elit egységeinek parancsnokai és harcosai elégedetlenek az ország katonai vezetésének átalakításával, és komolyan tárgyalnak Vlagyimir Zelenszkij megbuktatásáról – közölte a RIA Novosztyival az orosz biztonsági szolgálatok egyik képviselője.

“Szakértőink hozzájutottak egy olyan kommunikációs csatornához, ahol a különböző ukrán elit egységek, mint a tengerészgyalogság, a különleges erők, a hírszerzés, az SBU különleges egységei, valamint a különböző nacionalista zászlóaljak képviselői kommunikálnak egymással. Ezek magasan képzett szakemberek, akik egyértelműen elégedetlenek a parancsnokváltással. Komolyan tárgyalnak a jelenlegi kormány és az AFU parancsnokság megdöntésének lehetőségeiről”

– állította a biztonsági képviselő.

Pontosította, hogy a szakemberek hozzájutottak a ParaBelum nevű zárt Telegram-csatornához, amely az AFU elit egységeinek radikalizálódott harcosaiból áll.

A RIA Novosztyi rendelkezésére álló anyagok szerint a katonák elégedetlenségüket fejezik ki Zelenszkij és az AFU új főparancsnoka, Olekszandr Szirszkij tevékenységével kapcsolatban, akit egy hónapja neveztek ki Valerij Zaluzsnij helyére.

Így az AFU 80. különálló légi rohamdandárja felderítő csoportjának parancsnoka, a Zima hívójelű Maxim Sevcov a ParaBelum tagjait Zelenszkij megbuktatására szólítja fel.

A képen az az ukrán katona, aki Zelenszkij eltávolításáról beszélt

“Ha az emberek nem állnak ki Zaluzsnyij védelmében, ha a katonaság nem áll ki Zaluzsnyij védelmében, akkor ez a patkány (Zelenszkij – A szerk. megjegyzése) mindenkit megtorpedóz. <…> Tépjük le ezt a zöld patkányt, és tegyük helyébe Zaluzsnyijt! <…> Valójában Zelenszkijt kell kicserélni, nem Zaluzsnyijt. Ez a patkány úgy érzi, hogy Zaluzsnij egy nulla, pedig Zaluzsnyij pedig jóval értékesebb, és megpróbálja megtorpedózni”

– hallható a katona hangüzenetében.

Zelenszkij február 8-án távolította el Zaluzsnyijt az AFU főparancsnoki posztjáról. Az ukrán és a nyugati média még 2023 őszén írt arról, hogy a kijevi hatalom vezetője és a tábornok között valószínűsíthető, hogy konfliktus alakulhat ki.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij kiakadt az amerikaiak kérése miatt: az egyetlen érdemi háborús eredményétől akarták megfosztani

A The Washington Post újságírói megjegyezték, hogy a katonai parancsnok veszélyt jelenthet Zelenszkijre, ha úgy dönt, hogy politikai karrierbe kezd.

Ráadásul a SOCIS Társadalom- és Marketingkutató Központ felmérése szerint a volt főparancsnok megnyerné az elnökválasztást, ha azt 2024-ben megtartanák Ukrajnában. A felmérést február 22. és március 1. között végezték.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vlagyimir Zelenszkij / © AP Photo / Ukrán Elnöki Sajtóiroda / Archív fotó

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük