Trianon más oldalról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Trianon 100 éves

Az év folyamán számtalan kesergő  megemlékezést tartottak az egész Kárpát Medencében.  Van is min keseregni bőven, de  nézzünk  szét  egy kissé a  „művelt, demokratikus, kulturált,  szabad” világban. Akik minket  elítéltek a kisebbségekkel  való bánásmód miatt, nem  elnyomással, hanem népirtással alapozták meg hatalmukat országuk területén és gyarmataikon.

A  Magyar Királyság elleni támadást egy Brit újságíró vezette.

Skót utazók

Valódi nevén  Robert William Seton-Watson. Ez az álszent csirkefogó, nemzetközi síkon,  hihetetlen károkat okozott a  Magyar Királyságnak. Egyenesen rabszolgatartással, nemzetiségeink kíméletlen  elnyomásával, kizsákmányolásával vádolt minket. Cikkei, előadásai, kampány tevékenysége alapozta meg  Trianont. Ez a fickó fordította  ellenünk  Európa közvéleményét, feltehetően a  szabadkőművesek lelkes  támogatásával.

Mi  azóta is  védekezünk a koholt vádak ellen, adatok halmazával, az pedig felesleges és káros tévedés. Ugyanis  a legjobb védekezés mindig a támadás.

Akkoriban is, minden gyarmattartó állam, nem csak a szerzett területek lakosságának kiirtásán, anyagi kirablásán  dolgozott teljes erőbevetéssel, de saját kisebbségeit, parasztjait sem kímélte, kizsákmányolta, kiéheztette, kivándorlásra kényszerítette, a „feles” földekről lesöpörte.  Csak néhány esetet említsünk példának:

 

A nagy francia forradalom

A „nagy francia forradalom” idején, Franciaország lakosságának  több mint a felét  idegen nép alkotta. Más  nyelven beszéltek, más hagyományaik voltak. Például, németek, bretonok, korzikaiak, oxitánok, baszkok, olaszok. Azzal kezdtek a  „nagy szabadság bajnokai az  „EGYENLŐSÉG” nevében, hogy elvették iskoláikat, nyomdáikat, megnyomorították egyházi szervezeteiket.

Ebbe például a bretonok nem nyugodtak bele és fegyveres ellenállásba kezdtek. Ebben alulmaradtak, kb. kettőszázezer (200,000) halott után. A francia martalóc sereg hihetetlen kegyetlenséggel fojtotta  vérbe a felkelést. Volt olyan megye (Vendée), ahol minden élőlényt megöltek a „civilizált, kulturált” franciák. Csak néhány évtizeddel ezelőtt engedélyezték a kisebbségi iskolák megnyitását. A „szeparatista” baszkok és  a korzikaiak ellen még ma is hajtóvadászatokat tartanak.

Angol  barátaink

Wales és Skócia elnyomása közismert. Az angol földesurak rájövén, az egyiptomi gabona  sokkal olcsóbb, mint az övék, a szántóföldek nagy részét legelőnek alakították át a gyapjú termelő juhok részére,  melyhez nagyon kevés munkás kellett. Ezzel egyszerűen lesöpörték a földjeikről a skót „croftereket”, akik aztán mehettek világgá, azaz a  gyarmatokra, ha tetszett, ha nem.

Az írek jártak a  legrosszabbul.  Egyik évben a krumpli termés tönkrement, Óriási éhinség kezdődött. Az írek tízezrei haltak éhen, amikor  Angliában óriási élelmiszer készletek voltak felhalmozva. Ezeken ülve, az angolok  nyugodtan végignézték a tragédia lefolyását,  Majd miután segítették az írek százezreit  hajóra rakni, lassan  kezdték etetni a  maradék ír népet.

A hamiltoni (Ontario, Canada)  Szt. József kórházat  a  katolikus  apácák alapították a hajórakomány számra érkező, teljesen,  legyengült, beteg írek számára.

Külön „érdekessége”  ennek a  tragédiának az „indentured” írek esete. Mivel pénzük sem  volt, egyszerűen hajóra rakták és az  amerikai és karibi, ausztrál farmerek birtokba  vették és  rabszolgaként használták őket, amíg a drága hajójegyet hosszú évek alatt  le nem  dolgozták. Persze a rettenetesen túlzsúfolt  hajózási viszonyok között a  kolera  óriási veszteségeket okozott a kivándorlásra kényszerített tömegek tízezrei között.

 

Rabszolgakereskedelem

A rabszolga  kereskedelemről akár ne is  tegyünk  említést. Tévedés ne  essék, ez még ma is létezik  Afrika  egyes államaiban, Szaudi Arábiában, legfeljebb másnak hívják. Nem árt, ha a törökök által több százezer magyar elhurcolását és rabszolgának  eladását említjük. Ne  feledkezzünk meg a  magyar protestáns lelkészekről, akiket a Habsburgok adtak el  gályarabnak  sem, kiket a holland  admirális De Ruyter  váltott, szabadított ki.

A  szemét Mr. Seton-Watson tudhatott e tényekről, de  ennek  ellenére  nevezett bennünket „Európa rabszolgatartóinak”.

Ezen  tények  világszerte ismertek voltak, ezekkel lehetett  volna  nagyon komoly ellentámadást intézni. Erről a hajóról még ma sem késtünk le…

Magyaródy Szabolcs

Cikk a  „A HOLLÓ” 81. számából  9 oldal

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük