KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

További információk a prágai lövöldözőről

Mit az ismert ma 15 ember életét követelő lövöldözés történt a cseh fővárosban, Prágában.

A cseh média a lövöldözőt a 24 éves David Kozakként azonosította, aki az egyetem hallgatója. Vondrasek azonban azt mondta, hogy a gyilkost még nem nevezték meg. A rendőrfőnök azt is megjegyezte, hogy nem világos, hogy a rendőrök vagy maga a gyanúsított lőtte-e ki azt a golyót, amely kioltotta az életét, és véget vetett a gyilkos ámokfutásnak.

A gyilkost azzal gyanúsítják, hogy csütörtöki lövöldözés előtt, mielőtt Prágába utazott volna, Kladno városában meggyilkolta az apját – mondta Vondrasek.

Csütörtök este óta a rendőrök robbanóanyagok után kutatnak a helyszínen – közölte az országos rendőrség a közösségi médiában közzétett közleményében, ezért a Jan Palach tér és a környező utcák éjfélig zárva maradnak a nyilvánosság elől – közölte a rendőrség. Médiajelentések szerint ugyanis Kozak robbanóanyagot helyezhetett el az épületben, Vit Rakusan belügyminiszter újságíróknak azt mondta, hogy a lakosság „nincs közvetlen veszélyben”.

A csütörtöki támadás a közelmúlt cseh történelmének legsúlyosabb lövöldözéses incidense. Bár a cseh alkotmány garantálja a fegyvertartáshoz és az önvédelemhez való jogot, a fegyveres bűncselekmények ritkák, és évről évre kevesebb lőfegyverrel elkövetett emberölést jegyeznek fel az országban.

Legutóbb 2019-ben egy férfi hat embert ölt meg egy kórház várótermében Ostrava városában, mielőtt saját maga ellen fordította fegyverét, míg 2015-ben egy hasonló incidens során nyolc ember halt meg egy étteremben Uhersky Brod városában.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük