KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tömeges lövöldözés Prágában, legalább tizenöten meghaltak (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Halálos lövöldözés történt Prágában – számolt be a Sky News brit hírcsatorna információira hivatkozva a Magyar Nemzet. Az X közösségimédia-oldalon fellelhető információk alapján az incidens a cseh főváros központjában, a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karának közelében történt.

A cseh sajtó híradása szerint az elkövetőt négy óra után nem sokkal semlegesítették.

A cseh hatóságok halottakról és sebesültekről számoltak be, a legutolsó információk szerint legalább tizenöten meghaltak – beleértve az elkövetőt –, kilencen súlyosan megsebesültek, többen könnyebben megsérültek. A legfrissebb közlés szerint a sérültek száma huszonnégyre emelkedett.

A közösségi médiában megjelent, meg nem erősített hitelességű fotók szerint az elkövető a tetőről, egy távcsöves puskával nyithatott tüzet. Indítékai egyelőre ismeretlenek. Az X-en megjelentek olyan híresztelések is, amelyek szerint előre eltervezte és bejelentette, hogy iskolai lövöldözésre készül. Egyes sajtóinformációk szerint az elkövetőt David Kozaknak hívták, a lövöldözés előtt pedig több, az ámokfutásra utaló bejegyzést is közzétett a közösségi médiában.

Gyűlölöm a világot és annyi kínt akarok hátrahagyni, amennyit csak lehet

– állt az elkövető egyik írásában. Sajtóértesülések szerint az elkövető a mészárlást megelőzően saját apjával is végezhetett.

A cseh főváros polgármestere arról tájékoztatott, hogy a támadó leesett az épület tetejéről. Cseh sajtóforrások szerint szerint lelőtte magát. Vít Rakúsan belügyminiszter nyugalomra intette a lakosságot, elmondása szerint magányos elkövetőről van szó – számolt be róla a Ma7 felvidéki magyar portál.

A lakosságnak azt tanácsolták, hogy hagyják el a környéket, az itt lakók pedig ne jöjjenek ki a lakásaikból. A hallgatók pedig e-mailt kaptak, amelyben a rendőrség azt tanácsolta, ne menjenek sehova, próbálják elbarikádozni magukat.

Petr Pavel cseh elnök X-bejegyzésében reagált a tragédiára. „Szeretném kifejezni mély sajnálatomat és őszinte részvétremet az áldozatok családjainak és hozzátartozóinak” – írta az államfő. Külön köszönetet nyilvánított a lakosságnak, akik maximálisan együttműködtek a hatóságokkal, megelőzve ezzel a pánik eluralkodását.

Gondolataink és imáink az áldozatok hozzátartozóival vannak – írta X-bejegyzésében Orbán Viktor. „Mélységesen megdöbbentett a prágai Károly Egyetemen történt szörnyű lövöldözés” – áll a posztban.

Ez is érdekelheti:  "Új korszak": Ferenc pápa bejelentette, hogy a Vatikán együttműködik a szabadkőművesekkel

Gondolataink és imáink az áldozatok hozzátartozóival vannak – írta X-bejegyzésében Orbán Viktor. „Mélységesen megdöbbentett a prágai Károly Egyetemen történt szörnyű lövöldözés” – áll a posztban.

A Károly Egyetem Prága óvárosában található, mintegy ötszáz méterre a történelmi Károly hídtól, ahol általában rengeteg turista tartózkodik.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Diákok próbáltak elbújni egy aktív lövöldözős elől a prágai Károly Egyetemen, 2023. december 21-én © X / @RenataVinklero1

 

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük