KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tovább gyűrűzik az uniós korrupciós botrány: a görögök felfüggesztették a csalással gyanúsított néppárti EP-képviselőt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Maria Szpiraki állítja: a Katar-gate néven elhíresült korrupciós botrányhoz semmi köze.

Az Új Demokrácia nevű görög konzervatív kormánypárt felfüggesztett egy csalással gyanúsított európai parlamenti képviselőt pénteken. A párt közleményben jelentette be a néppárti Maria Szpiraki felfüggesztését az ellene zajló nyomozás lezárásáig.

Az Európai Ügyészség csütörtökön a parlamenti asszisztensek javadalmazásával kapcsolatos csalás ügyében Szpiraki és a katari korrupciós botrány miatt már őrizetbe vett Eva Kaili mentelmi jogának felfüggesztését kérte. Laura Codruta Kövesi főügyész az Európai Csalás Elleni Hivataltól (OLAF) kapott vizsgálati jelentés alapján indítványozta a lépést, amelyről az Európai Parlament plenáris ülésen szavaz majd.

Szpiraki elmondta: önként elfogadja mentelmi jogának felfüggesztését, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Nyomatékosította: a Katar-gate néven elhíresült korrupciós botrányhoz semmi köze. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök csütörtökön súlyosnak nevezte a két görög EP-képviselőt érintő botrányt.

Ez is érdekelheti:  Saját választási törvényt fogadott el a boszniai Szerb Köztársaság

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük