KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kreml: Putyin kifejtette Modinak az orosz álláspontot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elvi értékelést adott Oroszország ukrajnai irányvonalával összefüggésben Vlagyimir Putyin orosz elnök Narendra Modi indiai kormányfőnek – közölte a két vezető pénteki telefonbeszélgetéséről a Kreml sajtószolgálata.

A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin Modi kérésére fejtette ki az orosz álláspontot. A TASZSZ hírügynökség az indiai miniszterelnöki hivatal hivatalos honlapjára hivatkozva azt írta, hogy Modi az eszmecsere során párbeszédre és tárgyalásokra szólított fel az Ukrajna körül kialakult helyzetről. Megállapodás történt a személyes kapcsolattartás folytatásáról.

A Kreml szerint a felek részletesen megvitatták a gyakorlati együttműködés kilátásait olyan területeken, mint a kölcsönös beruházások, az energia, a mezőgazdaság, a közlekedés és a logisztika. Indiának a G20-csoportban és a Sanghaji Együttműködési Szervezetben kezdődő soros elnökségére való tekintettel a két vezető megvitatta a nemzetközi szervezetekben folytatott szoros koordináció folytatásának fontosságát. Az orosz elnöki hivatal sajtószolgálata azt is megjegyezte, hogy Putyin és Modi elégedettségét fejezte ki a különösen privilegizált stratégiai partnerség elvei alapján fejlődő magasszintű kétoldalú együttműködéssel kapcsolatban.

Putyin egyébként pénteken, a Kreml tájékoztatása értelmében, „megvitatta az ország biztonságának szavatolásával és a szomszédos államokkal való kölcsönhatással kapcsolatos kérdéseke” az orosz biztonsági tanács tagjaival. Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő megerősítette, hogy Putyin hétfőn Minszkben tárgyal majd Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfővel.

Ez is érdekelheti:  Legendás Hungaria- és Piramis-koncertek vinylen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük