KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Történelmi áttörésre várva: embereken tesztelik a rák elleni vakcinát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ősszel kezdődik Nagy-Britanniában a BioNTech-vakcinák tesztelése.

Az Egyesült Királyság kormánya pénteken bejelentette, hogy partnerséget kötött a német BioNTech céggel – erről számolt be a CNBC. Mint kiderült, a cél a rák és más betegségek elleni vakcinák tesztelése, miközben a többen arra figyelmeztettek, hogy valamennyi tudományos áttörésnek megfizethetőnek és hozzáférhetőnek kell maradnia.

Hozzátették: az angliai rákbetegek személyre szabott mRNS-terápiákhoz kapnak hozzáférést, köztük a rák elleni vakcinákkal kapcsolatos kísérletekhez. Ez utóbbiak célja, hogy az immunrendszert a rákos sejtek megtámadására ösztönözzék.

A BioNTech vakcináit a korai és késői stádiumban lévő betegeknek fogják beadni, és nem csupán az aktív rákos sejteket célozzák meg, de megakadályozzák azok visszatérését is. A BioNTech 10 ezer terápiát tervez lefolytatni a vakcinával 2023 szeptembere és „az évtized vége” között.

A rák mellett a BioNTech más betegségek ellen is fejleszt mRNS-vakcinákat, illetve dolgozik ilyen projekteken az amerikai Merck és Moderna vállalat is, egymással együttműködésben, írják. Emlékeztettek: az új generációs mRNS vakcinák fontos szerepet játszottak a COVID elleni harcban.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  The Hill: Ukrajna már nem nyerhet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük