Törökország alelnöke kijelentette, „a Gázában élők megfosztása a legalapvetőbb jogaiktól szembe megy minden emberi értékkel”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Cevdet Yılmaz köztársasági elnökhelyettes kijelentette, hogy a Gázában élők megfosztása a legalapvetőbb jogaiktól ellentétes a nemzetközi joggal és minden emberi értékkel.

Cevdet Yılmaz köztársasági elnökhelyettes kijelentette, hogy a Gázában élők megfosztása a legalapvetőbb jogaiktól ellentétes a nemzetközi joggal és minden emberi értékkel. Yılmaz Vanban a Yüzüncü Yıl Egyetem tanévnyitóján mondott beszédet – számol be a török állami TRT portál.

Az Izrael és Palesztina közötti konfliktussal kapcsolatban az elnökhelyettes kifejtette, hogy az izraeli megszállás napról napra súlyosabbá teszi az életkörülményeket Gázában, és a legutóbbi támadások tovább súlyosbították az ottani helyzetet. Yılmaz hangsúlyozta, undorral figyelik, hogy számos nemzetközi kör és ország hallgat a Gáza elleni izraeli embargóról, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy 2,5 millió gázai lakost elvándorlásra kényszerítsenek.

Az alelnök szerint határvonalat jelent, hogy megvonják a humanitárius segélyeket a térségtől, miközben civilek millióit fenyegeti az éhhalál veszélye.

Cevdet Yılmaz önmérsékletre és a meggondolatlan lépésektől való tartózkodásra szólította fel a feleket, és hozzátette, hogy meggyőződésük szerint addig nem lesz nyugalom a térségben, amíg nem jön létre egy független, szuverén palesztin állam az 1967-es határok között, Kelet-Jeruzsálem fővárossal.

Yılmaz megjegyezte, Törökország megkezte segélyszállítmányok eljuttatását a gázai lakosság részére.

„Miközben egyes országok olyan agresszív lépéseket tesznek, amelyek csak tovább fokozzák a feszültséget a térségben, mi azt tettük, ami a törökökhöz méltó magatartás”

– jelentette ki.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Cevdet Yılmaz török alelnök / Fotó: TRT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük