KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tömeges tiltakozások fogadták Zelenszkijt Aachenben + videók

Tüntetésekkel fogadták az aacheni lakosok Volodimir Zelenszkijt és Olaf Scholzot vasárnap.

Miután az ukrán elnök és a német kancellár megbeszélést folytatott Berlinben, a több mint 500 kilométerre fekvő Aachenbe utaztak a Nemzetközi Károly-díj átadóünnepségére.

Az MTI beszámolója alapján az aacheni városháza még tavaly decemberben közölte, hogy az ukrán népet és az államfőt tüntetik ki idén a rangos elismeréssel. Kiemelték, hogy az ukrán nép a nemzetközi joggal ellentétes és kimondhatatlanul brutális orosz támadó háború áldozata, de Volodomir Zelenszkij vezetésével nemcsak a haza szuverenitását és a polgárok életét védi, hanem Európát és az európai értékeket is.

Nem mindenki értett egyet azonban a kitüntetéssel, az aacheni rendőrség már több napja arra készült, hogy demonstrálásokat szerveznek a látogatás idejére.

A hatóságok mintegy 300 résztvevővel számoltak előzetesen.

A tüntetők ellenezték a Kijevbe irányuló fegyverszállításokat és az orosz politikusok és oligarchák elleni európai uniós szankciókat. Az ukrajnai háborús lezárását sürgető békeaktivisták mellett ugyanakkor számos csoport azért demonstrált, hogy kifejezze szolidaritását a megtámadott országgal.

Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük