KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Törökországi választás: Erdogan nyerhette az első fordulót, de borítékolható, hogy lesz második

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megnyerte a török elnökválasztás első fordulóját Erdogan, de mivel 50 százalék alatti eredményt ért el, második választási fordulót is tartanak majd. Eközben a török ellenzék azt állítja: meghamisították az állami hírügynökség választási adatközléseit.

Az Anadolu hírügynökség a vasárnapi törökországi elnökválasztás lezárulta után közzétette az eddigi részeredményeket.

Hétfő reggel, a szavazatok 98,72 százalékának összeszámolása után Recep Tayyip Erdogan elnök 49,35 százalékon áll, míg Kemal Kilicdaroglu, az ellenzéki kihívó 45 százalékot birtokol, Sinan Ogan, a harmadik jelölt 5,2 százalékkal bír.

Az eredmények esti beérkezése közben a török ellenzék részéről vezető politikusok arról beszéltek: a török állami Anadolu hírügynökség meghamisított számokat közölt, és a saját összesítésük szerint jobban állnak a megmérettetésben.

Az eddig ismert adatok alapján a választási részvétel több mint 87 százalék fölött fog alakulni.

Mivel vasárnap estére Erdogan szavazati aránya 50 százalék alá került, így szükség lesz a második fordulóra, ahol Kilicdarogluval fog újra megmérkőzni a szavazatok többségéért.

Daily Sabah választási térképen jól látszik, hogy Erdoganra ezúttal is Törökország belső, anatóliai, konzervatív vidéke szavazott (narancssárga körzetek); míg az atatürkista Kilicdaroglura egyszerre voksoltak a tengerparti szekulárisabb, nyugatos törökök, valamint új és érdekes fejleményként egy emberként a délkelet-törökországi kurd vidékek is (vörös körzetek).

 

Mandiner

Kiemelt kép: FT montázs

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a Mercedes beruházásai nyomán hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük