ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Toleráns” Facebook: Szabad utat kaptak a Putyin elleni gyilkosságra való felbujtó bejegyzések

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Facebook és az Instagram lehetővé tette az oroszok elleni gyűlöletbeszédet – azt mondják a változtatás csak átmeneti

A Meta megerősítette, hogy az erőszakra felszólító gyűlöletbeszéd mostantól megengedett a Facebookon és az Instagramon – mindaddig, amíg a célpontok oroszok és a beszélgetés témája Moszkva ukrajnai katonai offenzívájához kapcsolódik.

Az erőszakra és az uszításra vonatkozó felülvizsgált szabályok bizonyos országokban – például Ukrajnában és Lengyelországban – érvényesek lesznek, és lehetővé teszik az oroszok és az orosz katonák elleni erőszakos retorikát.

A politika változásáról csütörtökön számolt be a Meta Platforms, a Facebook és az Instagram anyavállalatától származó belső e-mailekre hivatkozva. A Reuters kezdeti címe így szólt:

„A Facebook és az Instagram átmenetileg engedélyezi az oroszok elleni erőszakos felhívásokat”,

de később már így:

„A Facebook átmenetileg engedélyezi az ukrajnai háborúról szóló, a megszálló oroszok elleni erőszakra vagy Putyin halálára buzdító posztokat”

Andy Stone, a Meta szóvivőjének tájékoztatását a média „szenzációs”-nak tartja.

„Az ukrajnai orosz invázió eredményeként ideiglenesen engedményeket tettünk a politikai megnyilvánulások olyan formáival kapcsolatban, mint például a „halál az orosz megszállókra””, amelyek általában megsértik szabályainkat.

mondta Stone, de hozzátette: „Továbbra sem engedjük meg az orosz civilek elleni erőszakra való felhívásokat”.

A Reuters szerint a platformok tartózkodni fognak a Vlagyimir Putyin orosz elnök vagy Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök halálát hirdető bejegyzések cenzúrázásától – írja a Reuters a tartalommoderátoroknak küldött e-mailekre hivatkozva. Az egyik üzenet állítólag azt tanácsolta a moderátoroknak, hogy engedjék Putyin vagy Lukasenko meggyilkolására irányuló felhívásokat mindaddig, amíg a bejegyzések nem szólnak mások ellen.

A hírek szerint Lettországban, Litvániában, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában is zöld utat kaptak a kommentátorok az oroszok elleni erőszakos bejegyzésekhez.

Russia Today nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: