KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Toleráns” Facebook: Szabad utat kaptak a Putyin elleni gyilkosságra való felbujtó bejegyzések

Facebook és az Instagram lehetővé tette az oroszok elleni gyűlöletbeszédet – azt mondják a változtatás csak átmeneti

A Meta megerősítette, hogy az erőszakra felszólító gyűlöletbeszéd mostantól megengedett a Facebookon és az Instagramon – mindaddig, amíg a célpontok oroszok és a beszélgetés témája Moszkva ukrajnai katonai offenzívájához kapcsolódik.

Az erőszakra és az uszításra vonatkozó felülvizsgált szabályok bizonyos országokban – például Ukrajnában és Lengyelországban – érvényesek lesznek, és lehetővé teszik az oroszok és az orosz katonák elleni erőszakos retorikát.

A politika változásáról csütörtökön számolt be a Meta Platforms, a Facebook és az Instagram anyavállalatától származó belső e-mailekre hivatkozva. A Reuters kezdeti címe így szólt:

„A Facebook és az Instagram átmenetileg engedélyezi az oroszok elleni erőszakos felhívásokat”,

de később már így:

„A Facebook átmenetileg engedélyezi az ukrajnai háborúról szóló, a megszálló oroszok elleni erőszakra vagy Putyin halálára buzdító posztokat”

Andy Stone, a Meta szóvivőjének tájékoztatását a média „szenzációs”-nak tartja.

„Az ukrajnai orosz invázió eredményeként ideiglenesen engedményeket tettünk a politikai megnyilvánulások olyan formáival kapcsolatban, mint például a „halál az orosz megszállókra””, amelyek általában megsértik szabályainkat.

mondta Stone, de hozzátette: „Továbbra sem engedjük meg az orosz civilek elleni erőszakra való felhívásokat”.

A Reuters szerint a platformok tartózkodni fognak a Vlagyimir Putyin orosz elnök vagy Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök halálát hirdető bejegyzések cenzúrázásától – írja a Reuters a tartalommoderátoroknak küldött e-mailekre hivatkozva. Az egyik üzenet állítólag azt tanácsolta a moderátoroknak, hogy engedjék Putyin vagy Lukasenko meggyilkolására irányuló felhívásokat mindaddig, amíg a bejegyzések nem szólnak mások ellen.

A hírek szerint Lettországban, Litvániában, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában is zöld utat kaptak a kommentátorok az oroszok elleni erőszakos bejegyzésekhez.

Russia Today nyománNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük