KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Több mint öt órán keresztül tárgyalt Putyin az iráni elnökkel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök és iráni kollégája, Ebrahim Raiszi több mint öt órán át tartott megbeszélést a Kremlben, amely moszkvai idő szerint nem sokkal éjfél előtt ért véget – közölte Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára.

Az iráni elnök csütörtökön érkezett Moszkvába hivatalos látogatásra. Moszkva és Teherán az elmúlt években szoros kapcsolatokat alakított ki, és ennek eredményeként megerősítették gazdasági együttműködésüket – mondta az orosz elnök kollégájának.

A két vezető megvitatta a kétoldalú kapcsolatokat és a szélesebb körű globális kihívásokat, köztük az izraeli-Hamász konfliktust. Oroszország és Irán kapcsolata „jó lendületet” vett az elmúlt évben – mondta Putyin, rámutatva az energetikai és oktatási együttműködésre. A két ország közötti kereskedelem az elmúlt évben 20 százalékkal nőtt, és elérte az 5 milliárd dollárt – mondta az orosz elnök, hozzátéve: „Aktív együttműködést folytatunk kétoldalú kapcsolataink teljes spektrumában”.

Az elmúlt 48 órában Putyin egy sor közel-keleti vezetővel találkozott.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozik iráni kollégájával, Ibrahim Raisivel Moszkvában, 2023. december 7-én. © Sputnik / Sergey Bobylev

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Navalnij halála: kinek az érdeke?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük