KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Több mint kétmillió ember maradt áram nélkül Floridában (videóval frissítve)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Pusztító áradásokat és kiterjedt károkat okozott az Ian hurrikán, amely szerdán csapott le Florida nyugati partjainál. Floridában  mintegy 2,4 millió fogyasztónál nincs áram. A szélerősséget tekintve ez volt az ötödik legerősebb hurrikán, amely valaha is elérte az Egyesült Államokat.

A 4-es erősséggel lesújtó Ian hurrikán Florida nyugati partját Fort Myers közelében, 150 mérföld/órás széllel csapott le, majd egyik napról a másikra a hurrikán 1-es kategóriájúvá szelídült.

A meteorológusok szerint a vihar tovább vonul a szárazföld belsejében, ahol pusztító áradásokra számítanak, és a félsziget keleti partját is el fogja érni. A hatóságok 2,5 millió ember evakuálását rendelték el. Az Ian most Florida középső részén halad, és attól lehet tartani, hogy az Orlando körüli vidámparkokat, köztük a Disney Worldet is elérheti.

 

Kiemelt kép: Hullámok csapódnak össze a Ballast Point mólón az Ian hurrikán előtt 2022. szeptember 28-án, szerdán Tampában, Florida államban. / Chris O’Meara/AP 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Berliner Zeitung: Pánikhangulat az ukrán vezetésben

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük