2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Több mint 600 ukrán katona halt meg a „megtorló hadműveletben”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A védelmi minisztérium szerint a kramatorszki csapás válasz volt Makejevka elleni újévi támadásra.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy több mint 600 kijevi katonát semmisítettek meg egy orosz rakétacsapásban a Donbász ukránok által ellenőrzött területén lévő Kramatorszk városában.

A minisztérium szerint a vasárnapi bombatámadás „megtorló hadművelet” volt, válaszcsapásként arra az ukrán „bűnözői támadására”, amelyet az ukrán tüzérség a Donyecki Népköztársaságban található Makejevka városában, az orosz katonák ideiglenes lakóövezete ellen hajtott végre szilveszter éjjelén.

Az elmúlt 24 órában az orosz hadseregnek sikerült feltárnia és megerősítenie az ukrán csapatok elhelyezkedését a DPR Kramatorszkban – olvasható a közleményben. Ezekből az adatokból kiderült, hogy a város 28-as kollégiuma több mint 700 kijevi katonát fogadott, és további 600-an a 47-es kollégiumban tartózkodtak.

„Az ukrán hadsereg egységeinek ideiglenes lakóterületei elleni hatalmas rakétatámadás következtében több mint 600 ukrán katona vesztette életét” – közölte a minisztérium.

Január 1-jén, pontosan 0:01-kor az ukrán erők egy orosz csapatokat tartalmazó ideiglenes lakóövezetet vettek célba Makejevka városában. Hat rakétát lőttek ki az Egyesült Államoktól származó HIMARS rakétavetőből az épületre. Közülük kettőt elfogott az orosz légvédelem, de négy átjutott, hatalmas károkat okozva a létesítményben. Az orosz védelmi minisztérium szerint a csapás áldozatainak száma elérte a 89-et.

A hét elején Moszkva közölte, hogy több Ukrajna által üzemeltetett HIMARS rendszer megsemmisült Donbászban, köztük a Makejevka elleni csapásnál használt egység is.

A Kramatorszk elleni csapásra a Vlagyimir Putyin orosz elnök által bejelentett 36 órás fegyverszünetet követően került sor, hogy az oroszországi és ukrajnai lakosság többségét kitevő ortodox keresztények biztonsággal járhassanak templomba és ünnepelhessék a karácsonyt. Az orosz erők által megkötött tűzszünet egyoldalú volt, és az ukrán hadsereg továbbra is több területet lőtt az újonnan egyesült orosz területeken, Donbászban, Herszonban és Zaporozsje régióban – közölte Moszkva.

Ez is érdekelheti:  Külön központot hoztak létre Párizsban, hogy felvegyék a harcot Orbánnal


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük