KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Több ezer kilométerre lévő célpontot talált el az orosz ballisztikus rakéta (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nukleáris meghajtású tengeralattjáróról indított ballisztikus rakétával hajtottak végre kísérletet az orosz fegyveres erők. A lövedék több ezer kilométert tett meg az ország északi és legkeletibb részéből – közölte a védelmi minisztérium.

A minisztérium vasárnap kora hajnalban kiadott közleményében azt írta, hogy a „III. Sándor Cár” tengeralattjáró „sikeresen indította a Bulava tengeri bázisú interkontinentális ballisztikus rakétát a Fehér-tengerről a Kamcsatka-félszigeten lévő Kura tesztpályára”. Hozzátették, hogy a rakétát a víz alatt lőtték ki, és robbanófejei időben elérték a célt.

Orosz katonai tisztviselők azt is megjegyezték, hogy a teszteléssel lezárult a hajó tengeri próbája, amelynek eredményei fogják meghatározni, hogy a „III. Sándor Cár” hivatalosan is csatlakozik-e az orosz haditengerészethez. A 955 Borei projekt részeként épült hajót 2015 végén kezdték el építeni, és 2022-ben bocsátották vízre. A flottának jelenleg három aktív hajója van ebből az osztályból, további három pedig építés alatt áll.

A minisztérium egy videót is közzétett, amely a rakétaindítás pillanatát örökítette meg, amint egy nagy, dübörgő tűzgolyó robban az éjszakai égbolton.

A hajó a 19. század végén uralkodott orosz cár nevét viseli. A konzervatív politikájáról ismert III. Sándor a „Béketeremtő” becenevet kapta, mivel uralkodása alatt Oroszország nem vívott nagyobb háborúkat.

III. Sándornak tulajdonítják azt a mondást is, hogy „Oroszországnak csak két szövetségese van – a hadserege és a haditengerészete”.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a tengeralattjáró fejlett torpedókat és 16 Bulava ballisztikus rakétát is hordozhat. Ez utóbbi fegyver, amely 2018-ban állt szolgálatba, nukleáris robbanófejeket hordozhat, és az ország nukleáris triászának jövőbeli sarokköveként jellemezték.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: printscreen / a III. Sándor Cár” tengeralattjáró „sikeresen indította a Bulava tengeri bázisú interkontinentális ballisztikus rakétát a Fehér-tengerről a Kamcsatka-félszigeten lévő Kura tesztpályára

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Kijev magukra hagyta sebesültjeit az avgyejevkai csatatéren

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük