A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The Wall Street Journal: Oroszország és Kína közeledése aggasztja a Nyugatot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Kremlben tartott találkozón Hszi Csin-ping kínai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök elítélte az Egyesült Államok vezette geopolitikai világrendet, és kifejezték az ezzel való szembenállási szándékukat – írja a The Wall Street Journal.

A lap szerint Moszkva és Peking kapcsolatainak erősödése komolyan aggasztja a Nyugatot, ahol attól tartanak, hogy a két ország szövetsége Washington és partnereinek erős riválisává válhat.

A The Wall Street Journal az alábbi címmel jelentette meg a találkozóval kapcsolatos elemzését:

WSJ: Az orosz-kínai csúcstalálkozó kihívás a Nyugat számára

A cikkben a szerző leginkább annak a félelmének adott hangot, hogy Hszi Csin-ping kínai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója annak demonstrációjává vált, hogy a felek érdekeltek az Egyesült Államok és szövetségesei által vezetett globális renddel való szembefordulásra.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy Hszi Csin-ping oroszországi látogatása arra is alkalmat adott, hogy Kínát közvetítőként mutassa be az ukrajnai ellenségeskedések megszüntetésére irányuló esetleges diplomáciai erőfeszítésekben. Mint a lap emlékeztet, februárban az ország 12 pontos tervet javasolt az ukrán konfliktus megoldására.

A teljes cikk angol nyelven ITT érhető el.

Kiemelt kép The Wall Street Journal (printscreen)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: