2024. JÚNIUS 2. VASÁRNAP

A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON

JELENTKEZZ ZÁSZLÓVIVŐNEK IDE KATTINTVA!

TOVÁBBI RÉSZLETEK: https://1848.magyartrikolor.hu


     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The Independent: a Donbászban harcoló oroszok jelentős katonai erőfölényben vannak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Borús képet fest az ukránok katonai helyzetéről a brit The Independent.

A lap egy titkosszolgálati információkon alapuló cikket közölt, mely szerint a Donbászban tartózkodó orosz csapatok tüzérségi és lőszerszámában több tucatszor, fegyvereik hatótávolságában pedig sokszorosan felülmúlják az ukrán csapatokat, ami roppant nyomasztó hatással bír az ukrán egységek moráljára.

Bár az újság nem árulja el, hogy ki és kinek állította össze ezt a jelentést, azonban tényszerűen állítják, hogy például a sorozatvető rakétaegységek számát tekintve Oroszország a Donbászban 20-szor, a lőszerek mennyiségét tekintve pedig 40-szer többel rendelkezik, mint Ukrajna.

A lap beszámol még arról is, hogy az ukránok már szinte teljesen kifogytak a Tornado és Hurricanes rakétákból, amelyekkel a háború első heteiben már nagy távolságról is kilőhették az orosz egységeket. Maradtak még Grad rakétáik és tarackok, de ezek hatótávolsága maximum 20-30 km. Ezzel szemben az oroszok akár több száz kilométer távolságból is képesek tüzelni.

Arra is kitérnek a cikkben, hogy mára a páncéltörő Javelin és az NLAW eszközök is lényegében hatástalanok, mert nem lehet velük a nagy hatótávolságú orosz tüzérséget semlegesíteni.

Ezek a tények azért is bírnak nagy jelentőséggel, mert az ukrán egységek katonái tisztában vannak a kialakult helyzettel, nagyon súlyos veszteségeket szenvednek el, ami rányomja a bélyegét a harci morálra. Ennek tudható be, hogy folyamatosan nő az ukrán hadseregben a dezertőrök száma – olvasható a The Independent ma megjelent cikkében.

Kiemelt képen: ukrán katonák lövészárkot ásnak / The Independent

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Jens Stoltenberg: Kijevnek képesnek kell lennie csapást mérni az oroszországi légibázisokra

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük