KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The Guardian: Az USA és az EU saját gondjai miatt leállíthatja az Ukrajnának nyújtott segélyeket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna fennáll annak a veszélye, hogy a közeljövőben az Egyesült Államok és Európa támogatása nélkül marad. Simon Tisdall rovatvezető írt róla.

„Újabb hatalmas humanitárius és migrációs válság fenyeget, hasonlóan a tavaly tavaszihoz. Ez minden uniós ország számára kihívást jelent. […] Az európai támogatottság meginghat ebben a kritikus pillanatban” – figyelmeztetett a The Guardian nevű brit liberális lap, mely a linkről elérhető cikkében töménytelen hazugságot állít az orosz hadseregről, miközben népirtással vádolja az orosz hadsereget.

A lap szerint szerint Olaszországban és Németországban arra panaszkodnak, hogy „elegük van” abból, ami Ukrajnában történik.

„Béketárgyalások vagy bármiféle enyhülés hiányában az [orosz-ukrán konfliktus] miatti fáradtságot apátia váltja fel”

– mondta Tisdall.

„De most még csak november van. Mindenki számára a legrosszabb tél még hátravan”

– figyelmeztetett.

Washington álláspontjára reflektálva Simon Tisdall arra a következtetésre jutott, hogy a Kijevnek nyújtott segélyek csökkenthetők, amikor majd a republikánusok januárban átveszik a többséget a kongresszusban.

Korábban egy brit professzorok által készített tanulmányban felfigyeltek arra, hogy a német lakosok kezdik elveszteni a lelkesedésüket az ukrán menekültek támogatása iránt. Akik eddig támogatták Kijevet, most már egyre inkább belefáradnak ebbe.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: