KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Tetemes összeget utalt egy monacói bankszámlára a fővárosi számlagyár kulcsfigurája

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy monacói bankszámlára jelentős összeget utalt a Lánchíd-beruházás időszakában a fővárosi számlagyár kulcsfigurája, Vig Mór – tudta meg a praxisától eltiltott ügyvéd köreiből a Magyar Nemzet. Az utalás oka egyelőre nem ismert, de az a korábban megjelent információkból már kirajzolódott, hogy az exügyvéd közvetítésével juthatott el a hídfelújításból „kiszedett” másfél milliárd forint a Karácsony Gergely fémjelezte Városházára.

Több tízezer eurót utalt egy monacói bankszámlára a Városházáig érő fővárosi számlagyárügy kulcsszereplője, Vig Mór – értesült a Magyar Nemzet. Az exügyvéd köreiből származó forrásunk szerint ez az átutalás ráadásul abban az időszakban történt, amikor Vighez, illetve cégéhez egyéb gyanút keltő utalások érkeztek a túlárazott Lánchíd-felújítása idején.

Ez is érdekelheti:  Fővárosi számlagyár: több súlyos bűncselekménnyel is meggyanúsíthatják a felelősöket

Emlékezetes, amikor Karácsony Gergely főpolármesterré választásával 2019 őszén a baloldal átvette a hatalmat Budapesten, megfúrták a Tarlós Istvánék által a Lánchíd felújítására kedvező feltételekkel kötött tendert és új közbeszerzési eljárást írtak ki.

A tenderen az előző városvezetés alatt is befutó A-Híd Zrt. lett a győztes, csakhogy furcsa módon ötmilliárd forinttal drágább ajánlattal nyertek, mint amennyiért a Tarlós-érában végezték volna el a munkát.
Ráadásul majdnem hatvanszorosára, 4,2 milliárd forintra emelték a Tarlós idején zajló tenderhez képest a vállalkozónak járó előleget, a céget terhelő kötbért viszont megfelezték.

Korrupció gyanúja a beruházás milliárdos megdrágítása mögött

A drágulást már akkor is többen felrótták az új vezetésnek, de magyarázatot senki nem adott. A jólértesült háttéremberek persze tudhatták, mi történt. Közéjük sorolható a volt miniszterelnök, Bajnai Gordon régi bizalmasa is, aki egy lapunk által megismert hangfelvétel-leirat szerint arról beszélt, hogy azért került ötmilliárd forinttal többe Karácsonyék idején a Lánchíd felújítása, mert abból pénzeket osztottak vissza a baloldalnak.

Fővárosi számlagyár

Részletekről Bajnai régi „harcostársa“ nem beszélt, ám azóta a sajtóban megjelent információkból tudhatjuk, hogy az ügy kulcsfigurája egy praxisától eltiltott ügyvéd, Vig Mór, akit a NAV tavaly novemberben vett őrizetbe, miután a férfi belebukott egy sok száz milliós számlagyárba.

Az adóhatóság az ügyben több helyszínen tartott házkutatást és foglalt le bizonyítékokat, köztük rengeteg készpénzt. Az eljárás keretében kiszálltak többek között egy bizonyos Hegedüs Dániel ügyvédhez, illetve a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-hez is.

A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

 

Kiemelt képen: : Élő Norbert, Budapest gazdaságfejlesztési tanácsnoka, Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere, Karácsony Gergely főpolgármester,  Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes a megújult Lánchíd átadásán (Fotó: Origo/Csudai Sándor)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Tetemes összeget utalt egy monacói bankszámlára a fővárosi számlagyár kulcsfigurája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük